https://www.easyusenet.nl/nl/
https://allesineenpakketten.nl/
https://www.allekabels.nl/

Auteur Topic: Metastock overzetten  (gelezen 4108 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline ArnPen

  • Lid
  • *
  • Berichten: 21
  • Likes: +0/-0
  • Geslacht: Man
  • Ik vind een persoonlijke tekst maar niks.
Metastock overzetten
« Gepost op: zondag 23 september 2018, 11:42:58 »
Hallo,

In het topic over het kiezen van mijn nieuwe laptop had ik al aangekondigd dat ik misschien jullie hulp nodig zou hebben bij het inrichten van mijn nieuwe laptop. Ik ben inderdaad tegen een probleem aangelopen.

Enige jaren geleden heb ik versie 11EOD van Metastock gekocht. Ik heb daarvan het installatiebestand, de set up key en de activiation key bewaard om het programma op een andere computer te kunnen installeren. Het installatiebestand installeert het programma in een trial modus van 30 dagen, waarbij telkens eerst de vraag komt of je het programma nu wilt activeren. Daarbij krijg ik echter een foutmelding dat de activation key "inactive" is. Ik heb toen contact opgenomen met de leverancier, maar hem lukte de installatie ook niet. Nu blijkt dat er inmiddels nieuwe versies verschenen zijn en dat Metastock deze versie niet meer ondersteund.

Ik ben toen gaan zoeken naar een mogelijkheid om het programma van mijn oude computer naar de nieuwe over te zetten. Daarbij stuitte ik op PCTrans Free Hierbij krijg ik echter de foutmelding "Het programma kan niet worden overgedragen omdat het niet in het NTSF file systeem is geïnstalleerd." En daar loop ik vast. Daarom mijn vraag of iemand een manier/programma weet om het programma op mijn nieuwe laptop te kunnen gebruiken.

Alvast bedankt voor de moeite.
Groet, Arn.

Online derkdejong

  • Expert Lid
  • *****
  • Berichten: 17
  • Likes: +0/-0
Re: Metastock overzetten
« Reactie #1 Gepost op: zondag 23 september 2018, 11:56:09 »
wellicht (vroeger werkte dat nog wel eens) helpt het als je de betreffende registerinstellingen overzet naar de andere pc.
dus:
- installeer op de nieuwe pc,
- typ in zoekvenster 'regedit' en start de registereditor.
- maak een complete registerbackup via bestand - exporteren
- open de registereditor op de oude pc
- zoek naar alle vermeldingen van metastock, en exporteer die sleutels
- importeer die sleutels (via dubbelklik) op de nieuwe pc.
 

Offline ArnPen

  • Lid
  • *
  • Berichten: 21
  • Likes: +0/-0
  • Geslacht: Man
  • Ik vind een persoonlijke tekst maar niks.
Re: Metastock overzetten
« Reactie #2 Gepost op: zondag 23 september 2018, 15:19:16 »
Dank voor de reactie.

Ik ben er huiverig voor om zelf in het register te gaan zitten rommelen.  :redface: Bij voorkeur gebruik ik daarvoor een programma. Ik vermoed dat een programma als GMTK van JaVaWa zoiets doet. Op die manier heb ik al enkele keren de kaarten voor mijn Garmin navigatiesysteem overgezet. Helaas werkt dit alleen voor die kaarten.

Ik wacht in ieder geval af of er nog andere suggesties komen, voordat ik over deze optie ga nadenken. Nogmaals mijn dank.
Groet, Arn.

Offline Hans

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 350
  • Likes: +8/-0
  • Geslacht: Man
Re: Metastock overzetten
« Reactie #3 Gepost op: maandag 24 september 2018, 10:21:39 »
Heb je de nieuwe trial versie al geprobeerd op je nieuwe laptop met die key die je nog van het oude programma hebt kijk eens of dat wel werkt?

Offline ArnPen

  • Lid
  • *
  • Berichten: 21
  • Likes: +0/-0
  • Geslacht: Man
  • Ik vind een persoonlijke tekst maar niks.
Re: Metastock overzetten
« Reactie #4 Gepost op: woensdag 26 september 2018, 12:48:50 »
Bedankt voor je antwoord.

Dat zou wel een heel goedkope manier zijn om een upgrade naar de nieuwste versie, die €258 kost, te krijgen.
Misschien dat ik het ga proberen, als de 30 dagen voorbij zijn. Ik gebruik de oude trial versie nu even om mijn koersbestand bij te houden alvorens te beslissen om de upgrade wel of niet aan te schaffen en ik ben bang dat twee versies tegelijk installeren niet goed gaat.
Groet, Arn.

Offline ArnPen

  • Lid
  • *
  • Berichten: 21
  • Likes: +0/-0
  • Geslacht: Man
  • Ik vind een persoonlijke tekst maar niks.
Re: Metastock overzetten
« Reactie #5 Gepost op: donderdag 04 oktober 2018, 17:11:22 »
Hallo,

Ik wilde in het register kijken - dat durf ik nog net  :redface: - of ik daar de product key kon achterhalen om daarmee de herinstallatie nogmaals te proberen. Ik kan echter bij Hkey_Local_Machine/Software helemaal niets van Metastock vinden. Zoek ik misschien op de verkeerde plek?
Groet, Arn.

Offline Reinier

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 1480
  • Likes: +38/-5
  • Geslacht: Man
  • 'k heb zin in vakantie.....
    • my Hobby
Re: Metastock overzetten
« Reactie #6 Gepost op: donderdag 04 oktober 2018, 18:36:06 »
Probeer deze key-finder eens...?

Offline ArnPen

  • Lid
  • *
  • Berichten: 21
  • Likes: +0/-0
  • Geslacht: Man
  • Ik vind een persoonlijke tekst maar niks.
Re: Metastock overzetten
« Reactie #7 Gepost op: donderdag 04 oktober 2018, 19:43:31 »
Bedankt. Helaas vindt die wel de key van Windows 10 en van mijn oude Microsoft Office pakket (2003!!!!) maar helaas niets van Metastock.

Een heel  andere richting. Ik heb nog een schijf met Metastock 6.52 (voor Windows 95 & NT ), ooit aangeschaft voor 1149 gulden. Ik heb dat programma op verschillende computers gebruikt t/m Windows XP in  de comptabiliteits modus. Na de aanschaf van een Windows 7 computer - waar later Windows 10 op kwam - werkte dat niet langer en moest ik mijn huidige versie aanschaffen. Die versie 6.52 zou voor mij nog goed voldoen, dus ging ik op zoek naar mogelijkheden om die versie te gebruiken. Daarbij dacht ik aan een optie om windows xp apart te installeren. Ik stuitte daarbij echter op https://tweakers.net/geek/142483/windows-95-draait-als-app-op-windows-10-macos-en-linux.html
Door mijn beperkte kennis kan ik niet goed beoordelen of dit een mogelijke optie is voor mij. Ik zou het zeer op prijs stellen als iemand mij kan vertellen of dit een optie is en hoe ik dat eventueel aan zou kunnen pakken.

Groet, Arn.

Offline lucas

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 653
  • Likes: +6/-6
Re: Metastock overzetten
« Reactie #8 Gepost op: donderdag 04 oktober 2018, 22:07:56 »
Dacht het niet, geen netwerk verbinding aanwezig etc. Zou er niet aan beginnen. BTW die versie voor win95 is al zo oud. Kan me niet voorstellen dat je daar nog iets aan hebt 13 jaar na dato, is er natuurlijk wel veel veranderd  :icon_confused:

Dan is het beter xp te installeren en versie 6.52 te gebruiken.
« Laatst bewerkt op: donderdag 04 oktober 2018, 22:14:37 door lucas »

Offline lucas

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 653
  • Likes: +6/-6
Re: Metastock overzetten
« Reactie #9 Gepost op: donderdag 04 oktober 2018, 22:54:47 »
Wat ik niet begrijp die versie 11EOD zou eigenlijk wel op Windows 10 moeten kunnen werken.
Megastock forum

Dat die niet geactiveerd kan worden duid volgens mij op een illegale key. M.a.w. je hebt geen licentie op die versie. Is dat wel het geval dan staan in de link twee oplossingen.

Is dit niet het geval dan houd de ondersteuning voor versie 11EOD hier op. En rest nog de oude versie te installeren met de juiste Windows versie. Mits de oude versie wel een officiële licentie heeft.

In oudere Windows versies was het mogelijk met illegale keys programma's te activeren. Vanaf Windows 7 wordt dit steeds moeilijker om te installeren. Maar ook software leveranciers beveiligen op illegale keys bij activatie.

Jouw hele verhaal zo lezende denk ik dat jij geen officiële licenties gekocht hebt. Dit wordt bevestigd doordat het met oudere Windows versies nog wel werkte. Dat versie 11EOD niet meer ondersteund wordt heeft niets te maken met het feit dat je niet activeren kunt. Dat zou gewoon moeten lukken met een legale versie. Zou wat moois zijn dat je iets koopt en later er niet meer mee kunt werken. Geen ondersteuning betekent geen updates meer op deze versie.

In dit licht is er dus een grote kans dat met lagere versies van Windows waarop de software eerst wel draaide dit nu ook niet meer het geval zal zijn.

Mijn advies: koop een officiële licentie van Metastock die draait onder Windows10. Dit is een gehannes van niets.

Offline ArnPen

  • Lid
  • *
  • Berichten: 21
  • Likes: +0/-0
  • Geslacht: Man
  • Ik vind een persoonlijke tekst maar niks.
Re: Metastock overzetten
« Reactie #10 Gepost op: donderdag 04 oktober 2018, 23:09:20 »
Dank je voor de reactie.

Versie 6.52 voldoet nog steeds goed, al stamt het uit de vorige eeuw. De versie 11 die ik nu gebruik heb ik alleen gekocht omdat 6.52 niet meer werkte op Windows 7. De "verbeteringen" in die nieuwere versie gebruik ik helemaal niet. Overigens gaat het in de optie met Windows XP ook om versie 6.52.
De afwezigheid van een netwerkverbinding is geen probleem. Ik gebruik geen realtime koersen en ik haal de End Of Day koeren binnen met een apart programma van de leverancier van de koersen, waarna ze lokaal worden opgeslagen.

Ik lees nu je tweede reactie. Het betreft wel degelijk een legale versie. Jouw link gaat over 3 jaar geleden. Twee jaar geleden is Metastock gestopt met de ondersteuning van V10 en 11EOD.  Hierbij een linkje naar het Metastockforum waar dit probleem aan de orde kwam.



Groet, Arn.

Offline lucas

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 653
  • Likes: +6/-6
Re: Metastock overzetten
« Reactie #11 Gepost op: vrijdag 05 oktober 2018, 01:47:25 »
Prima bedankt voor je reactie. Als het toch  betaalde versies zijn waarom doe je dan zo ingewikkeld om helemaal terug te gaan naar Windows 95?

Dan zou ik Windows 7 installeren naast de Windows 10 (dual boot).

Ik zou altijd kiezen voor de hoogst werkzame Windows versie.
Alle updates binnen halen en vervolgens geen verbinding met het netwerk of internet toe staan.

Die Windows 95 optie lijkt me niks, waarom niet gewoon xp?

Offline Reinier

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 1480
  • Likes: +38/-5
  • Geslacht: Man
  • 'k heb zin in vakantie.....
    • my Hobby
Re: Metastock overzetten
« Reactie #12 Gepost op: vrijdag 05 oktober 2018, 07:19:33 »
Als de huidige pc over voldoende processorkracht en geheugen beschikt kun je ook overwegen om gebruik te maken van Virtual Machine ( VMware ) en daar Win95 op te installeren..
Probleem opgelost lijkt mij.. :icon_rolleyes:

Offline ArnPen

  • Lid
  • *
  • Berichten: 21
  • Likes: +0/-0
  • Geslacht: Man
  • Ik vind een persoonlijke tekst maar niks.
Re: Metastock overzetten
« Reactie #13 Gepost op: vrijdag 05 oktober 2018, 14:17:55 »
@lucas: Zoals gezegd heb ik ooit V6.52 voor 1149 gulden gekocht. Die werd geleverd op schijf. Daardoor kon ik het telkens op een nieuwere computer met hogere Windows versies installeren en in de comptabiliteit modus gebruiken. Toen ik een Windows 7 computer kocht ging dit niet meer, omdat Windows 7 een heel andere opzet had dan zijn voorgangers, heb ik me laten vertellen. Ik heb toen V11EOD gekocht. Die werd geleverd via een installatiebestand en een set up-key en activation code. Ik heb die versie op mijn computer geïnstalleerd, het installatiebestand bewaard en een schermafdruk van de set-up key en activation code gemaakt met de verwachting dat ik daarmee het programma op een volgende computer zou kunnen installeren. Dat lukte dus niet. Ik heb toen contact opgenomen met de leverancier (http://forestbergen.com/). Zij kregen het ook niet voor elkaar en na contact met Metastock bleek dat zij de installatie van V10 en 11EOD - via een derde partij - niet meer ondersteunen. Dat kreeg ik bevestigd door het bericht op het forum in de link in mijn vorige bericht en na eigen contact met Metastock:
Citaat
Hi,

We don't expect that will be the case. Version 11 was a unique situation in that is used a third party activation system, which was discontinued several years ago. We no longer use that system and continually update the current version of Metastock using the latest software development tools/libraries so that it will work optimally with the latest versions of Windows.

Ik was van plan om dan toch maar de upgrade te kopen, hoewel ik het oneerlijk vind dat ik het netjes betaalde programma niet meer kan gebruiken op een andere computer door een eenzijdige beslissing van Metastock. Voor de duidelijkheid: toen ik het programma kocht was herinstallatie op een nieuwe computer wel degelijk mogelijk. Ik ben van mening veranderd toen ik er achter kwam dat ik dan ook verplicht een onderhoudsabonnement moet nemen, als ik geen abonnement bij hun leverancier van koersen neem. Dat gaat me te ver. Niet vanwege het bedrag - $10 per jaar - maar vanwege het gedoe: inloggen met maintenance id, betalen van een bedrag in dollars (waarschijnlijk via een credit card, die ik wel heb maar nooit gebruik) en omdat ik er het nut niet van inzie. Ondanks alle verbeteringen van de afgelopen twintig jaar zou de versie uit de vorige eeuw voor mij nog voldoen. Het zijn, voor mij in ieder geval, een heleboel overbodige toeters en bellen. Ik ben fan van KISS.

Er zijn andere programma's, gratis en betaald, die eventueel in aanmerking komen als opvolger. Ik heb echter twee legale versies van Metastock waarvoor ik zo'n € 800 heb betaald en die mijn voorkeur genieten, vanwege de kwaliteit van het programma en omdat ik er vertrouwd mee ben. Dus als het kan, wil ik daar graag mee verder.

@Reinier. Ik heb weliswaar enige vaardigheid in, en als pensionado voldoende tijd voor  :icon_wink:, het zoeken naar opties op het internet, maar verder ben ik in IT net zo goed als een koe in tapdansen   :redface:.
Ik heb dus iets gelezen over een virtuele schijf, daar Windows XP op installeren en dan V6.52 van schijf installeren. Dat zou inderdaad ook kunnen met Windows 95 i.p.v. XP. In dat geval zou ik ook niets met de comptabiliteitsmodus hoeven doen, iets wat jaren geleden lukte maar ik weet nu niet meer hoe.
Enkele problemen die voor mij opdoemen:
Ik heb weliswaar ooit gehoord van een virtuele schijf, maar ik weet daar verder niet veel van.
Hoe kom ik aan een versie van Windows 95 of XP? Op Marktplaats staat in ieder geval XP wel te koop, maar ik twijfel of dat wel betrouwbaar is. Ik heb nog nooit iets via Marktplaats ge- of verkocht, pensionado hè.

Andere optie, misschien wel zo dom dat jullie meteen zeggen: onmogelijk.
Is het mogelijk Windows95 of XP met Metastock 6.52 op een geheugenkaart te installeren? Dat zou ook mooi zijn als ik over enkele jaren nog eens een andere computer zou kopen.

Mijn hartelijke dank voor het geduld dat jullie met mij hebben.

« Laatst bewerkt op: vrijdag 05 oktober 2018, 14:22:02 door ArnPen »
Groet, Arn.

Offline Reinier

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 1480
  • Likes: +38/-5
  • Geslacht: Man
  • 'k heb zin in vakantie.....
    • my Hobby
Re: Metastock overzetten
« Reactie #14 Gepost op: vrijdag 05 oktober 2018, 16:44:46 »
Handleiding / uitleg hoe je VMware / een virtuele machine installeert hier.
Het klinkt moeilijker dan het is, neem het rustig op je gemak door...
Aangezien het een virtual machine betreft kun je eender welke Windows-versie gewoon in trial-mode ( dus zonder key ) installeren.
Win 98 SE en Win XP met SP3 moet nog wel aan te komen zijn.
Ik wil wel eens in mijn persoonlijke archief duiken indien nodig..?