https://www.easyusenet.nl/nl/
Online marketing Groningen/
https://www.allekabels.nl/

Auteur Topic: PC blijft op zwart beeld  (gelezen 1183 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Fleming

  • Lid
  • *
  • Berichten: 5
  • Likes: +0/-0
PC blijft op zwart beeld
« Gepost op: zondag 09 september 2018, 13:46:06 »
Beste mensen,

Ik heb mij hier aangemeld om een probleem over een pc te verhelpen.
En ik denk wel dat jullie mij kunnen helpen.

Wat doet de pc.
Als je de aan zet hoor je de gebruikelijke piep en zie je alles normaal opstarten.
Eerst krijg je een screen van het moederbord te zien
Vervolgens krijg je de HDD / Geheugen / cd-rom te zien
Soms laat hij even de Windows logo zien en gaat dan op zwart ( No Signal )
Maar lijkt er op dat de pc soms wel door gaat met opstarten.
Maar daar in is het best twijfelachtig.

Ik heb diverse dingen al geprobeerd..
Ik heb de batterij er uit gehaald en gewacht.
Ik heb de C-mos ge-reset.
Als ik het laatste heb gedaan kom ik wel in de bios voor 10 seconden.
Maar krijg niet de tijd om instellingen er in te veranderen en op te slaan.

Het moederbord is van Gigabyte GA-P55M-UD2.
Website Gigabyte Moderbord
( socket 1156 maar zit geen i3/i5/i7 in )
Processor is een Intel.. maar kan niet zien welke momenteel.
Geheugens zijn 2x 4gb en de hdd is nu leeg maar heb gezien dat daar niets mee is.
Nu wil ik dus in de bios de opstart naar usb-flashdisk zetten om vanaf daar windows 10 te installeren.
Maar zoals ik al zei ik krijg niet de tijd om in de bios dingen te veranderen...

Wie o wie heeft hier een oplossing voor.
Of is het echt over en uit met dit moederbord (of te wel processor)
Het is voor mijn dochtertje.. zij krijg al een andere pc.
Maar als ik deze kan redden dan heb ik wel een ander doel er mee.

Alvast bedankt voor jullie aandacht



Offline Reinier

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 2606
  • Likes: +75/-6
  • Geslacht: Man
  • 'k heb zin in vakantie.....
Re: PC blijft op zwart beeld
« Reactie #1 Gepost op: zondag 09 september 2018, 15:09:11 »
Citaat
socket 1156 maar zit geen i3/i5/i7 in

Dan blijft er niet veel over...nl. een Pentium of Xeon processor...
Weet je zeker dat betreffende processor wel een socket 1156 is..?
Anders gaat het uiteraard nooit werken...

Toevallig ook een andere voeding geprobeerd..?

Als je het BIOS-scherm opent kun je dat alleen afsluiten ( onder normale omstandigheden ) als je op "Exit" klikt in het laatste scherm en dan zal het systeem rebooten.
Of je daarbij instellingen hebt gewijzigd of niet is niet belangrijk.

Je hoeft overigens niet in de BIOS / UEFI te zijn om te kunnen opstarten van cdrom of usbstick.
Je kunt dat ook forceren via het opstart-menu, meestal te openen door op de F8 / F10 of F12 toets te drukken direct nadat je de aan/uitschakelaar hebt ingedrukt.
Als je het POST-scherm ziet is "Fastboot" uitgeschakeld en moet je die F-toets indrukken nadat de POST is afgelopen.
Je krijgt dan een schermpje waarin je het opstart-station kunt kiezen.
* Uiteraard moet je de usbstick aansluiten vóór je opstart, anders ziet de BIOS die usbstick niet.

Dat boot-menu zou er ongeveer zo uit moeten zien:

« Laatst bewerkt op: zondag 09 september 2018, 15:12:51 door Reinier »
Zo ja, waarom niet ? Zo nee, dan toch !

Offline Fleming

  • Lid
  • *
  • Berichten: 5
  • Likes: +0/-0
Re: PC blijft op zwart beeld
« Reactie #2 Gepost op: zondag 09 september 2018, 16:16:37 »
even verder gesnuffeld

Toch maar even de processor bekeken...
Tis toch een i7 2.886ghz
ben er alleen nog niet achter welke socket..  Edit : ja tis de LGA1156
Ik verwachte niet dat dit een i7 was...
Maar goed das nu duidelijk...

Ik ga verder met reanimeren... lol
tot op heden nog geen succes.
Maar vertel later meer
Dank je wel reinier..

Nou wat ik ook doe ik krijg iedere keer een andere optie of hij laat totaal niets zien.
en als die dan bios of keuze van schijf laat zien krijg ik niet de tijd om te kiezen.
Denk dat het iets is wat gewoon weg niet klopt aan het moederbord of wel de processor...
Ben bang dat we hem moeten begraven



« Laatst bewerkt op: zondag 09 september 2018, 17:10:49 door Fleming »

Offline Reinier

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 2606
  • Likes: +75/-6
  • Geslacht: Man
  • 'k heb zin in vakantie.....
Re: PC blijft op zwart beeld
« Reactie #3 Gepost op: zondag 09 september 2018, 17:08:57 »
Zou er toch eens een andere voeding aan hangen, wattage is niet belangrijk omdat er toch geen vermogen gevraagd wordt.
Een voeding van 250 Watt of meer moet goed zijn...
Moederbord kennis laten maken met de bodem van de kliko kan altijd nog...  :biggrin1:
Zo ja, waarom niet ? Zo nee, dan toch !

Offline Fleming

  • Lid
  • *
  • Berichten: 5
  • Likes: +0/-0
Re: PC blijft op zwart beeld
« Reactie #4 Gepost op: zondag 09 september 2018, 17:26:34 »
Snif...

Nee ook dan blijft hij het zelfde doen. ( met iets lagere voeding )
Ik krijg geen kans of ik nou de bios menu krijg of wel de keuze welke disk.
na 5 tot 10 seconden is het al weer weg en krijg ik no signal op het scherm.


Offline Reinier

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 2606
  • Likes: +75/-6
  • Geslacht: Man
  • 'k heb zin in vakantie.....
Re: PC blijft op zwart beeld
« Reactie #5 Gepost op: zondag 09 september 2018, 19:33:49 »
Ik zie dat het moederbord beschikt over dual bios....
Eens even snuffelen of het mogelijk is deze vanuit een DOS-shell te flashen of op andere wijze de reserve-bios aan te spreken...  :icon_rolleyes:

In de handleiding van het moederbord op pagina 68 staan de BIOS flash en recovery mogelijkheden.
Neem dat eens door en kijk wat er in jouw geval mogelijk is , dan wel werkt.
Ik zou in elk geval de batterij van het moederbord eruit halen en vervangen door een nieuwe.
Gezien het feit dat dit bord waarschijnlijk al 8 jaar oud is, is de kans dat de batterij-spanning te laag is erg waarschijnlijk.
Bij Action verkopen ze deze RS2032 knoopcellen in een 6 of 8 stuks blisterverpakking voor € 0,89, daar kun je je geen buil aan vallen.
« Laatst bewerkt op: zondag 09 september 2018, 21:03:12 door Reinier »
Zo ja, waarom niet ? Zo nee, dan toch !

Offline Fleming

  • Lid
  • *
  • Berichten: 5
  • Likes: +0/-0
Re: PC blijft op zwart beeld
« Reactie #6 Gepost op: maandag 10 september 2018, 07:44:28 »
Dank je wel ik zal dat eens proberen met de batterij

Dat dos-shell zegt mij even niets maar zoek ik wel even op mocht dat niet werken met de batterij
Ik heb vernomen dat et dan beter is om de batterij een half uur er uit te laten.. tenminste gelezen op internet.
Maar ik zal die stap ook doen en dan een nieuwe batterij er in stoppen..

Je hoort hier wel weer van mij

Offline Fleming

  • Lid
  • *
  • Berichten: 5
  • Likes: +0/-0
Re: PC blijft op zwart beeld
« Reactie #7 Gepost op: maandag 10 september 2018, 08:31:31 »
Hmm het blijft vreemd...

Met wat ik ook probeer del / f8 / f9 / f12
Bij tab krijg ik wel de post screen.. maar dan zie ik dat hij wel reageert op del enz.
Maar dan als hij het laat zien b.v. bios.. krijg ik echt maar enkele seconden de tijd om te kijken.
Of vaak genoeg krijg ik niet eens de tijd om het te zien.

We gaan het bordje maar flashen...
hopelijk lukt dat...

Edit:
Dank je wel Reinier ik hou er mee op..
Ik ga hem zijn kistje in leggen.
Ik heb een bios update op een lege hdd gedaan.
Daar had ik soms redelijk de tijd voor gehad en zag dat hij er mee wilde beginnen met flashen
Maar dan gaat mijn beeld op zwart / geen signal.
Het lijkt op de achtergrond soms wel dat de moederbord er wel is
Maar het blijft gewoon vaag.
Ook heb ik 2 videokaarten geprobeerd en die werken naar behoren.
Maar denk toch dat het op het moederbord iets fout gaat.
We hebben al een andere op het oog die ongeveer het zelfde is.
En hopelijk kan mijn dochter haar pc dan weer gebruiken.

Dank je wel voor je hulp jij hebt je best gedaan en dat waardeer ik enorm.
Mijn kennis ligt veel lager maar ga alsjeblieft zo door op dit forum. :respect:

Mag dit moederbord rust in vrede R.I.P
« Laatst bewerkt op: maandag 10 september 2018, 09:31:57 door Fleming »

Offline Reinier

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 2606
  • Likes: +75/-6
  • Geslacht: Man
  • 'k heb zin in vakantie.....
Re: PC blijft op zwart beeld
« Reactie #8 Gepost op: maandag 10 september 2018, 13:42:16 »
Je hebt hopelijk wel een processorkoeler op de processor gemonteerd..?
Zo niet dan is dat het 1e wat je moet doen, uiteraard met verse koelpasta :
*  1 druppel in het midden van de processor en dan de koeler erop zetten met een licht draaien beweging en vervolgens vastzetten.

Zit er geen koeler op de processor dan is dat waarschijnlijk de oorzaak dat het systeem uitvalt, de temp.-beveiliging van de processor....
Zo ja, waarom niet ? Zo nee, dan toch !

 

https://www.kwf.nl/
https://www.alzheimer-nederland.nl/

MedApp Nederland B.V. Eindhoven/