https://www.easyusenet.nl/nl/
Online marketing Groningen/
https://www.allekabels.nl/

Auteur Topic: Hoe kom ik aan backlinks?  (gelezen 4657 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Reinier

 • Administrator
 • *****
 • Berichten: 2418
 • Likes: +72/-6
 • Geslacht: Man
 • 'k heb zin in vakantie.....
  • my Hobby
Re: Hoe kom ik aan backlinks?
« Reactie #15 Gepost op: maandag 16 april 2018, 17:13:39 »
Daar kan ik je helaas geen antwoord of advies in geven, ik ben, heel bewust, niet actief op welke vorm van Social Media dan ook.
Mijn leven is niet dusdanig dat ik de hele wereld moet laten meegenieten en ik beleef weinig tot niets wat voor anderen interessant is ( naar mijn mening ).
Verder zou ik er van balen als een stekker als mijn hele doopceel tevoorschijn komt als iemand mijn naam googled, daar zit ik niet op te wachten.
De zgn. "gebruiksvoorwaarden" van de div. Social Media platformen zijn ook dusdanig dat ik mij daar niet in kan vinden, maarja, dat is de consequentie van iets dat "gratis" is, jij, de gebruiker dus, bent het product c.q. verdienmodel.
Dus ik laat mij er heel bewust niet mee in. :eusa_naughty:
ex 19AT250  Reinier

Offline lucas

 • Administrator
 • *****
 • Berichten: 1107
 • Likes: +9/-6
Re: Hoe kom ik aan backlinks?
« Reactie #16 Gepost op: maandag 16 april 2018, 18:59:22 »
Maar hoe 'acteer' je dan op social media.

Ook dat heeft weer te maken met content, wordt het veel geliked of gedeeld dan zit je goed. En uiteraard een verwijzing naar je site zodat men nog meer interessante zaken kan lezen. Mits FB dit toestaat natuurlijk.
Kijk wanneer like jij zakelijk iemand of deel je het. Wanneer jij het interessant vind toch?
Het is belangrijk dat jij je verplaatst in de doelgroep die je beoogd te bereiken. Je moet hen nieuwsgierig maken zodat ze gaan liken en delen. Maw benoem je doelgroepen eerst!
« Laatst bewerkt op: maandag 16 april 2018, 19:02:14 door lucas »

Offline Robbert Haaksbergen

 • Lid
 • *
 • Berichten: 13
 • Likes: +0/-0
  • Overzicht.info
Re: Hoe kom ik aan backlinks?
« Reactie #17 Gepost op: maandag 16 april 2018, 19:38:09 »
@Lucas Ok, dus doelgroep bepalen > targetten > hopen op likes / retweets > hopen op backlinks. Zo?Wel een lage slagingskans dan. Alles is gebaseerd op hoop. Is het jou gelukt op deze manier?

Citaat
Jouw initiele vraag is om aan backlinks te komen, maar met het doel om beter vindbaar te worden.
Backlinks zijn slechts een piepklein deel van het SEO gebeuren en hiermee wordt je niet beter vindbaar maar kun je (iets) hogere ranking krijgen. Het belangrijkste in het verhogen van vindbaarheid is wat Reinier en Lucas ook meldden : Meta tags, goede content, opmaak, SSL etc. Backlinking kan iets helpen MITS je backlinks ook daadwerkelijk iets te maken hebben met jouw website, dus overeenkomende content. Hoe beter jouw site door Google beoordeeld wordt, hoe beter jouw vindbaarheid zal worden. Wil je hoger in ranking komen ? Voer dan eens wat online SEO checks op je website uit en fix daar eerst alle problemen die je daar tegenkomt. Geloof me, uit eigen ervaring, backlinking is ECHT geen heilige graal voor je vindbaarheid, dat was al eens heel belangrijk maar helpt nu echt maar in veel mindere mate.

Ben het niet eens met het een paar van je punten. Backlinks kunnen zorgen voor verbeterde vindbaarheid, doordat je een hogere ranking krijgt. Je bent dan beter vindbaar. Niet op 1 woord of op de titel van de site, maar mogelijk op een grote diversiteit aan woorden die in het artikel staan. De ene backlink is natuurlijk krachtiger dan een andere. Een link van een startpagina doet wel iets, maar heeft een uiterst beperkt effect.

Goede content: klopt, maar hoe zorg je dat goede content ook daadwerkelijk vindbaar wordt? Backlinks. Of heb jij andere ervaringen? Rankt jouw site zonder backlinks (indien mogelijk, een voorbeeld svp).

Meta tags: ermee eens dat alleen de titel en beschrijving een rol spelen? De rest in (zeer) beperkte mate? Keywords metatag bijvoorbeeld in geen geval?

Backlinks echt geen heilige graai: waar scoor jij dan op met jouw site? Op een zoekwoord waar nog nooit iemand wat over heeft geschreven? Sorry, maar als ik een pagina maak over onbeperkt bellen op je mobiel, dan is goede content alleen, lang niet voldoende. Iedereen die op die zoekterm naar boven popt, heeft al zeer goede / goede content. Vanaf dat moment wordt het gewoon een backlinkwedstrijd. Laat ik 'm anders stellen: wat doe je als alle sites waar je het tegenop neemt, alle SEO punten al zo superstrak mogelijk hebben staan en je toch een hogere positie wilt innemen?

Ik zou eerder geloven in de kracht van een netwerk. Immers, Google wil de populairste sites bovenaan, dus met een netwerk is meteen duidelijk hoe populair je bent. Ik denk dat backlinks verkrijgen gewoon neerkomt op het maken van (relevante) vrienden. Dus bij dezen, iemand zin in koffie? (of zal ik nog even wachten met koffie zetten?)
« Laatst bewerkt op: maandag 16 april 2018, 19:41:30 door Robbert Haaksbergen »

Offline Frank

 • Expert Lid
 • *
 • Berichten: 34
 • Likes: +4/-0
 • Geslacht: Man
  • ICT Tips and Tricks
Re: Hoe kom ik aan backlinks?
« Reactie #18 Gepost op: dinsdag 17 april 2018, 10:32:39 »
Nou Robbert, je lijkt het allemaal heel goed te weten...

Goede content, website opgebouwd volgens de richtlijnen, metatags, zoekwoorden, juiste plaatjes met ALT teksten etc. etc. is het allerbelangrijkste voor een website.
Heb je dat in orde, dan is het een kwestie van afwachten wat maanden kan duren voordat je hoger in de rankings terecht komt.

Jij wilt een voorbeeld van mijn ranking in Google ?
Zoek maar eens op "windows 10 zwart scherm", een heel globale zoekopdracht maar ik sta wel pagina 1 op nummer 3.

Voor VMware : "esxi free downloaden"...ook pagina 1

Google eens "windows 7 updates duren lang"....pagina 1 bovenaan.

En zo zijn er nog wel meer artikelen die heel hoog scoren.

En ja, ik heb backlinks en die heb ik gekregen doordat webmasters mij benaderen om een link te plaatsen omdat mijn site goed presteert. Dus geen backlinks om mijn site te laten presteren, maar andersom.

Ondertussen zo'n 30.000 unieke bezoekers per maand zonder ook maar een cent aan Google adwords, SEO of wat dan ook uitgegeven te hebben voor de vindbaarheid.
Op social media helemaal losgaan werkt ietsjes..maar wil je echt via social media gaan scoren, dan zul je daar een hoop geld voor moeten betalen om bijvoorbeeld Facebook jouw doelgroep te laten bereiken. "Gewoon" een linkje delen op Facebook werkt niet, dat komt niet binnen bij je doelgroep.

Volgens mij mag ik hieruit concluderen dat ik enigszins een heel klein beetje weet waar ik het over heb :-)
« Laatst bewerkt op: dinsdag 17 april 2018, 10:36:38 door Frank »

Offline Robbert Haaksbergen

 • Lid
 • *
 • Berichten: 13
 • Likes: +0/-0
  • Overzicht.info
Re: Hoe kom ik aan backlinks?
« Reactie #19 Gepost op: dinsdag 17 april 2018, 12:52:07 »
Bedankt voor je reactie!

Ik wil ook niet overkomen alsof ik alles weet! Dus eigenlijk moet ik uitsluitend focussen op on-page alles perfectioneren en de content zo waardevol mogelijk maken, alles voor de gebruiker op alle mogelijke punten zo goed mogelijk maken. Komen de backlinks dan vanzelf mijn kant op of moet ik nog een actie ondernemen? (jij schrijft afwachten). Want als dat zo is, begin ik er vandaag nog aan.  Wat te doen als niemand een link naar mij plaatst, gewoon 'jaren' afwachten dan? Of zelf erop uittrekken om de boel onder de aandacht te brengen? (en misschien een beetje netwerken). Edit: ik las dit: https://support.google.com/webmasters/answer/7451184?hl=nl

Misschien moet ik dan maar niet focussen op mijn moneysite en eerst heel droog zo waardevol mogelijke content maken, want wie linkt er nou naar een pagina vol advertenties (dit is wel iets wat ik zou kunnen verbeteren!).

Citaat
En ja, ik heb backlinks en die heb ik gekregen doordat webmasters mij benaderen om een link te plaatsen omdat mijn site goed presteert. Dus geen backlinks om mijn site te laten presteren, maar andersom
Dus, webmasters mailen jou om te vragen of zij (alsjeblieft) een link naar jouw site mogen plaatsen, moet ik het zo zien?

Ik raak wel geinspireerd door je post. Ik begin mijn manier van denken te veranderen, ik begin 'andersom' te denken, eerst de gebruiker zo goed mogelijk helpen en als beloning daarvoor, wachten totdat anderen jou daarvoor belonen (met een backlink). :BeerChug:
« Laatst bewerkt op: dinsdag 17 april 2018, 13:53:09 door Robbert Haaksbergen »

Offline lucas

 • Administrator
 • *****
 • Berichten: 1107
 • Likes: +9/-6
Re: Hoe kom ik aan backlinks?
« Reactie #20 Gepost op: dinsdag 17 april 2018, 13:47:39 »
Robert,

De "toon" van je reacties bevalt me niet. Je denkt het allemaal te weten het antwoord hoe je backlinks kunt krijgen is allang gegeven. Niemand beweerd dat backlinks bij de start niet nodig zijn. En zaken via Facebook zijn "zogenaamde back links die verwijzen naar je site" meer niet!

Je wilt brainstormen je wilt voorbeelden moeten we ook nog je site beschrijven of zo?

Je hebt ruim voldoende informatie gekregen, maar je begrijpt er geen hout van. En kan alleen maar ondankbaar reageren.

Ik stel voor dat je eerst maar eens een cursus gaat volgen die zijn er zat.
Van mij geen reacties meer. En ik hoop dat de rest van de forumleden ook niet meer reageren.

De groeten.

Offline Robbert Haaksbergen

 • Lid
 • *
 • Berichten: 13
 • Likes: +0/-0
  • Overzicht.info
Re: Hoe kom ik aan backlinks?
« Reactie #21 Gepost op: dinsdag 17 april 2018, 14:02:39 »
Citaat
De "toon" van je reacties bevalt me niet
Deze begrijp ik niet. Kan je specifieke voorbeelden aanhalen. Volgens mij communiceer ik op een normale manier.

Wat ik zelf vanuit overtuiging niet begrijp, is dat er meermaals wordt aangegeven: optimaliseer meta tags (terwijl de meeste daarvan door zoekmachines worden genegeerd) en optimaliseer on-page factoren (terwijl dat alleen, niet voldoende is voor het verkrijgen van backlinks). Vervolgens wordt er aangegeven: dan moet je promoten via social media. Ik vraag: hoe. Daar volgt nauwelijks een antwoord op.

Mijn overtuiging is dat backlinks via social media gebaseerd is op gevoelens van hoop, daar je eerst moet zorgen voor voldoende likes op je berichten, retweets en dergelijke en daarna ook nog moet hopen dat iemand zo'n linkje op z'n of haar website plaatst. Daar geloof ik gewoon niet in.

Ik geloof niet dat je:
- via social media aan backlinks komt;
- met alleen on-page factoren (die te gaan optimaliseren) aan backlinks komt;
- door simpelweg te wachten op backlinks, aan backlinks komt;

Waarschijnlijk is het een mix van: maak goede content > promoot het op de juiste plekken > wees actief met netwerken = uiteindelijk vanzelf backlinks. Dat is ook een soort van afwachten, alleen daar zit geen social media bij en geen meta tags.

Als ik ernaast zit, dan hoor ik het wel.

Offline Frank

 • Expert Lid
 • *
 • Berichten: 34
 • Likes: +4/-0
 • Geslacht: Man
  • ICT Tips and Tricks
Re: Hoe kom ik aan backlinks?
« Reactie #22 Gepost op: dinsdag 17 april 2018, 14:27:56 »
Mja...ben het eigenlijk wel eens met de reactie van Lucas.

In eerste instantie dacht ik dat het ging om een vraag die een persoon oprecht stelt die kennis van zaken heeft maar ergens op vastloopt.
Maar dat blijkt inderdaad niet zo te zijn. SEO is niet iets wat je zomaar ff doet zonder daar de achterliggende kennis van te hebben.
SEO is een vak waar, niet voor niets, gespecialiseerde personen/bedrijven (veel) geld mee verdienen om websites zo hoog mogelijk te laten ranken.
Als het inderdaad zo ontzettend makkelijk zou zijn, dan zouden daar écht geen bergen geld door bedrijven voor betaald worden.

SEO is niet eventjes een site opzetten en wachten...het vergt tijd, HEEL VEEL tijd om een website met een goede template te maken, voor een SEO optimised codering van een website te zorgen, testen, aanpassen, weer testen, nog een keer aanpassen, Gestructureerde Data compliance (héél belangrijk), H1, H2, H3 headers wel/niet gebruiken, de juiste content op de juiste plek met de juiste meta's, afbeeldingen selecteren en allen voorzien van ALT teksten etc. etc. etc.
Als met SEO 1 ding zeker is, is dat het een zéér, zéér tijdrovende klus is die nooit klaar is.

"Even" een website bouwen en vervolgens "even" hoog in de rankings laten voorkomen gaat je niet lukken en ik heb ook het idee dat je je aan het blind staren bent op het verkrijgen van backlinks terwijl dat niet eens je eerste prioriteit hoort te zijn.

"want wie linkt er nou naar een pagina vol advertenties (dit is wel iets wat ik zou kunnen verbeteren!)" is dus ook PRECIES het probleem dat je hebt en ik (en anderen) al aan hebben gegeven : Zorg voor goede/interessante content !
Als je behalve advertenties geen goede content hebt, kun je een miljoenmiljard backlinks hebben, maar geen hond die je site gaat bezoeken omdat daar, behalve advertenties, niks te vinden is.

Mijn advies (en ook van Lucas :-)) :
Verdiep je eerst in of volg een cursus SEO en aan de hand van de ervaring die je opdoet en tools die je krijgt ga je een website bouwen. Gelijk starten met een website die vanaf het begin af aan voldoet aan de richtlijnen die ervoor zorgen dat een hogere ranking überhaupt mogelijk zal zijn.

En bij deze reactie laat ik het nu ook.
« Laatst bewerkt op: dinsdag 17 april 2018, 14:29:46 door Frank »

 

https://www.kwf.nl/
https://www.alzheimer-nederland.nl/