https://www.easyusenet.nl/nl/
https://allesineenpakketten.nl/
https://www.allekabels.nl/

Auteur Topic: malwarebytes Premium samen met MSE?  (gelezen 3072 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Wolfke

  • Gevorderd lid
  • **
  • Berichten: 51
  • Likes: +1/-0
malwarebytes Premium samen met MSE?
« Gepost op: donderdag 22 februari 2018, 16:07:46 »
Hallo, ik heb de laatste tijd regelmatig last van trojaanse paarden.(bitcoin berekeningen)
Ik merk dit als de temp. te hoog wordt of de PC te traag.
MSE houdt deze niet tegen en vindt ze ook niet, maar Malwarebytes(gratis versie) ziet ze wel en zet ze bij een scan in quarantaine en.. probleem opgelost (tot de volgende keer)

Nu twijfel ik eraan om de Premiumversie van Malwarebytes aan te schaffen zodat die "paarden" tegengehouden worden en/of direct verwjderd worden.
Kan deze samen draaien met MSE?
Alle info die ik hierover lees is tegenstrijdig en te oud. 

Het betreft een WIN7 64 bit PC

Offline lucas

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 750
  • Likes: +7/-6
Re: malwarebytes Premium samen met MSE?
« Reactie #1 Gepost op: donderdag 22 februari 2018, 16:11:38 »
Ja hoor gaat prima samen.

Offline Wolfke

  • Gevorderd lid
  • **
  • Berichten: 51
  • Likes: +1/-0
Re: malwarebytes Premium samen met MSE?
« Reactie #2 Gepost op: donderdag 22 februari 2018, 16:32:43 »
bedankt

Offline Reinier

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 1658
  • Likes: +51/-6
  • Geslacht: Man
  • 'k heb zin in vakantie.....
    • my Hobby
Re: malwarebytes Premium samen met MSE?
« Reactie #3 Gepost op: donderdag 22 februari 2018, 16:33:54 »
Ik zou gewoon van de MSE afstappen en een fatsoenlijke, goede virusscanner installeren, bijv. Kaspersky Free.
Als ik jouw vraag zo lees betreft het rotzooi die via je browser binnenkomt.
Je kunt daartegen een aantal maatregelen nemen, meer daarover in dit artikel.
Ik gebruik Firefox met als extensie de advertentieblokker uBlock Origin en Kaspersky Free antivirus....ik heb dit nog nooit gehad ondanks dat mijn pc zo'n 16 uur per dag in gebruik is en vele websites bezoekt, ook wazige sites uit landen waar je nog niet begraven wilt worden... :ohyeah:

Offline alex

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 108
  • Likes: +3/-1
  • When nothing goes right............ GO LEFT.......
Re: malwarebytes Premium samen met MSE?
« Reactie #4 Gepost op: donderdag 22 februari 2018, 19:25:51 »
Als het in quarantaine zit is het niet weg.
Daar zijn andere stappen voor.

Maak Hier even een nieuw topic aan en plaats het mbam log daar even
« Laatst bewerkt op: donderdag 22 februari 2018, 19:28:13 door alex »

Wil u een bericht om wat voor reden weer open hebben.... stuur ff een PM naar één van de admins

Statistieken oude forum (48119 onderwerpen / 396784 reacties / 20911 leden)

Offline Wolfke

  • Gevorderd lid
  • **
  • Berichten: 51
  • Likes: +1/-0
Re: malwarebytes Premium samen met MSE?
« Reactie #5 Gepost op: vrijdag 23 februari 2018, 14:33:53 »
@alex: lijst in quarantaine is ondertussen leeggemaakt. Dat heb ik vlug gedaan.
na mijn herinstall van FF wacht ik even af; als het nog gebeurt plaats ik de log.
@Reinier: die ublock origin heb ik ook reeds lang maar die gaat toch niets tegenhouden?

Beter MSE vervangen door Kaspersky dan MB Primium aan te schaffen?
Ik heb ook al versch. virusscanners online laten draaien en die vinden nooit iets.


Offline Reinier

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 1658
  • Likes: +51/-6
  • Geslacht: Man
  • 'k heb zin in vakantie.....
    • my Hobby
Re: malwarebytes Premium samen met MSE?
« Reactie #6 Gepost op: vrijdag 23 februari 2018, 16:00:20 »
Nee, geen cryptominers, daarvoor heb je je antiviris nodig en een extra extensie / plugin voor Firefox die dat tegengaat, deze.
Zelf gebruik ik Coinhive Blocker

De betaalde versie van MBAM heb je echt niet nodig.. :eusa_naughty:

Offline Wolfke

  • Gevorderd lid
  • **
  • Berichten: 51
  • Likes: +1/-0
Re: malwarebytes Premium samen met MSE?
« Reactie #7 Gepost op: vrijdag 23 februari 2018, 16:24:32 »
ik heb die blocker nu ook toegevoegd aan FF

Offline Reinier

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 1658
  • Likes: +51/-6
  • Geslacht: Man
  • 'k heb zin in vakantie.....
    • my Hobby
Re: malwarebytes Premium samen met MSE?
« Reactie #8 Gepost op: vrijdag 23 februari 2018, 17:43:22 »
Als je nu FF als standaard browser gebruikt zou je die cryptominer-meuk niet meer moeten tegenkomen....
Fijn weekend. :icon_good:

Offline Wolfke

  • Gevorderd lid
  • **
  • Berichten: 51
  • Likes: +1/-0
Re: malwarebytes Premium samen met MSE?
« Reactie #9 Gepost op: vrijdag 23 februari 2018, 22:30:40 »
FF staat al jaren als standaard browser maar eindigt af en toe met errors.

Offline Reinier

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 1658
  • Likes: +51/-6
  • Geslacht: Man
  • 'k heb zin in vakantie.....
    • my Hobby
Re: malwarebytes Premium samen met MSE?
« Reactie #10 Gepost op: zaterdag 24 februari 2018, 05:39:42 »
Dan misschien eens opnieuw instellen of je bladwijzers exporteren, Firefox compleet verwijderen, resterende ( verborgen ) mappen verwijderen, herstarten, FF opnieuw downloaden en installeren en je bladwijzers weer importeren..
Dat zou het moeten oplossen dan.

Mocht je dat doen, vergeet dan ook de opgeslagen wachtwoorden en accounts niet. Hoe je die zichtbaar maakt staat hier uitgelegd....
Ik heb er screenshots van gemaakt... :icon_good:

Offline Wolfke

  • Gevorderd lid
  • **
  • Berichten: 51
  • Likes: +1/-0
Re: malwarebytes Premium samen met MSE?
« Reactie #11 Gepost op: zaterdag 24 februari 2018, 11:40:09 »
kras! wat ik ook doe, bij herinstall van FF krijg ik automatisch mijn bladwijzers terug. Ik vind niet hoe ik die op voorhand kan verwijderen.  :icon_frown:

Offline Reinier

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 1658
  • Likes: +51/-6
  • Geslacht: Man
  • 'k heb zin in vakantie.....
    • my Hobby
Re: malwarebytes Premium samen met MSE?
« Reactie #12 Gepost op: zaterdag 24 februari 2018, 12:08:11 »
Heb je wellicht ooit een synchronisatie naar een FF-account ingesteld..?
Zo niet, dan zijn niet alle mappen verwijderd voor de nieuwe installatie.
Je profiel en wachtwoorden etc. die FF opslaat staan nl. in de verborgen map Appdata ( C:\\gebruikers\jouw accountnaam\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles )

Offline Wolfke

  • Gevorderd lid
  • **
  • Berichten: 51
  • Likes: +1/-0
Re: malwarebytes Premium samen met MSE?
« Reactie #13 Gepost op: zaterdag 24 februari 2018, 12:33:46 »
gevonden! Als ik deze delete ben ik inderdaad veel kwijt, vandaar je screenshots. :yess:

 

https://www.kwf.nl/
https://www.alzheimer-nederland.nl/