https://www.easyusenet.nl/nl/
Online marketing Groningen/
https://www.allekabels.nl/

Auteur Topic: WD MY PASSPORT 1 TB formateren  (gelezen 4253 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline lpvmc

  • Lid
  • *
  • Berichten: 4
  • Likes: +0/-0
  • Geslacht: Man
WD MY PASSPORT 1 TB formateren
« Gepost op: zondag 09 december 2018, 18:19:29 »
Hallo,

Laatst een nieuwe externe HD aangeschaft: WD MY PASSPORT 1 TB.

Na wat problemen heb ik besloten de schijf te formatteren zodat ik kan herbeginnen. Als ik rechtsklik op de schijf en 'Eigenschappen' kies is de schijf slecht 101 mb, en niet 1 TB. Via Schijfbeheer heb ik toch geprobeerd te formatteren (NFTS) maar helaas.

Iemand enig idee wat ik verkeerd doe?

Mvg, Leo

Offline Reinier

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 2348
  • Likes: +68/-6
  • Geslacht: Man
  • 'k heb zin in vakantie.....
    • my Hobby
Re: WD MY PASSPORT 1 TB formateren
« Reactie #1 Gepost op: zondag 09 december 2018, 20:13:55 »
ex 19AT250  Reinier

Offline lpvmc

  • Lid
  • *
  • Berichten: 4
  • Likes: +0/-0
  • Geslacht: Man
Re: WD MY PASSPORT 1 TB formateren
« Reactie #2 Gepost op: maandag 10 december 2018, 14:36:20 »
Bedankt Reinier, ga die link volgen.

Mvg, Leo

Offline Reinier

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 2348
  • Likes: +68/-6
  • Geslacht: Man
  • 'k heb zin in vakantie.....
    • my Hobby
Re: WD MY PASSPORT 1 TB formateren
« Reactie #3 Gepost op: maandag 10 december 2018, 14:53:56 »
Succes Leo..
Dat het vanuit Windows niet lukt is "WD Gerelateerd", vandaar dat tooltje.....
Ook andere fabrikanten hebben zo hun "fratsen" als het om ext. HDD's gaat  :yess:
ex 19AT250  Reinier

Offline lpvmc

  • Lid
  • *
  • Berichten: 4
  • Likes: +0/-0
  • Geslacht: Man
Re: WD MY PASSPORT 1 TB formateren
« Reactie #4 Gepost op: maandag 10 december 2018, 17:05:23 »
Hallo Reinier,

Tot nu toe lukt het nog niet. Als de MY PASSPORT-schijf in de dialog box komt te staan en ik die selecteer krijg ik de boodschap dat de schijf 'in gebruik' is en ik de programma's die dat doen moet sluiten. Zelfs als ik alle programma's sluit krijg ik nog steeds die boodschap. Rarara.

Mvg, Leo

Offline Reinier

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 2348
  • Likes: +68/-6
  • Geslacht: Man
  • 'k heb zin in vakantie.....
    • my Hobby
Re: WD MY PASSPORT 1 TB formateren
« Reactie #5 Gepost op: maandag 10 december 2018, 19:44:32 »
Wordt er soms iets geladen bij het opstarten van Windows wat de schijf gebruikt of "mount" ( zodat deze zichtbaar is in de verkenner o.i.d )...?
Kijk anders ook even bij "services" in Taakbeheer of daar iets tussen staat wat op die WD-schijf wijst..?
Heb je software van WD geïnstalleerd ( buiten die tool ) voor het gebruik van deze schijf..?
ex 19AT250  Reinier

Offline lpvmc

  • Lid
  • *
  • Berichten: 4
  • Likes: +0/-0
  • Geslacht: Man
Re: WD MY PASSPORT 1 TB formateren
« Reactie #6 Gepost op: dinsdag 11 december 2018, 12:16:07 »
Hallo Reinier,

Dat was de gouden tip.

Onder WD zijn 3 programma's geladen: back up, drive utilities en security. Door back up te verwijderen is het probleem opgelost en is het gelukt de schijf te formatteren. (1 TB aan ruimte). Ik neem aan dat ik de andere twee programa's ook kan verwijderen???

Bedankt voor je hulp en met vriendelijke groet, Leo.

Offline Reinier

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 2348
  • Likes: +68/-6
  • Geslacht: Man
  • 'k heb zin in vakantie.....
    • my Hobby
Re: WD MY PASSPORT 1 TB formateren
« Reactie #7 Gepost op: dinsdag 11 december 2018, 13:20:06 »
Ja hoor, die kun je er gewoon af mikken.. :icon_good:
ex 19AT250  Reinier

 

https://www.kwf.nl/
https://www.alzheimer-nederland.nl/