Pc Help Forum

Internet & Media => Internet => Topic gestart door: Robbert Haaksbergen op zondag 15 april 2018, 19:32:15

Titel: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Robbert Haaksbergen op zondag 15 april 2018, 19:32:15
Beste forumleden. Hoe kan ik aan backlinks komen? Ik zou heel graag wat tips van jullie ontvangen om aan backlinks te komen. Ik vind het lastig. Ik wil mijn site vindbaar maken, dus heb links nodig van andere websites.
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Reinier op zondag 15 april 2018, 20:01:59
Je website zichtbaar maken doe je m.b.v. meta tags, zoek- en trefwoorden in je meta tag zetten.
Openingspagina dezelfde naam geven als die van je website, omschrijving van je website etc.
Daarna aanmelden bij Google voor indexatie.

Uiteraard helpt het linken naar externe websites ook, hoe meer verkeer jouw site genereert, hoe beter je in de zoekresultaten naar voren komt.
Ook een SSL-certificaat helpt daarbij...
Een site met HTTPS wordt hoger getoond dan een site met HTTP...
Lees dit (https://nl.wikipedia.org/wiki/Metatag) eens .... :icon_good:
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Robbert Haaksbergen op zondag 15 april 2018, 20:33:48
Sorry (ik hoop niet dat ik je hiermee kwets!), maar dit advies kan ik echt niet serieus nemen:

Meta-tags: in een normale situatie, hebben alleen titel en beschrijving nut. Veel anderen worden genegeerd;
Zoekwoorden in meta tags worden compleet genegeerd. In 1980 hielp dit nog wel;
Het aanmelden bij Google search console, verbetert vindbaarheid niet. Het is enkel een middel om te communiceren met zoekmachines over de technische factoren van je site. En je krijgt er inzicht in prestaties;
Het uitlinken naar andere sites, zou ervoor kunnen zorgen dat ik hoger gepositioneerd wordt, echter niets helpt zoveel als het verkrijgen van inkomende links;
SSL certificaat kan helpen;

Ik ben specifiek op zoek naar ideeen voor het verkrijgen van backlinks, niet zozeer vindbaarheid in het algemeen. De algemene technische richtlijnen ken ik wel.
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Reinier op zondag 15 april 2018, 21:08:07
Blijkbaar weet jij het beter als ik, ik baseer mijn advies op de ervaringen die ik ermee heb.
Verschillende websites van mijn hand staan bovenin de zoekresultaten van Google, onder de gesponsorde resultaten met niet meer als bovengenoemde zaken, maar dat is blijkbaar niet wat jij wilt.
Je zult dan je site dusdanig interessant moeten maken dat er veel bezoekers op af komen en dus veel naar je site gaan linken, leuke breinkraker  :biggrin1:

Als jij inkomende links wilt zul je websites / webmasters moeten gaan benaderen om een link-exchange te bespreken, wat jij voor ogen hebt komt niet vanzelf uit de lucht vallen.
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: lucas op zondag 15 april 2018, 21:40:54
Citaat
Het uitlinken naar andere sites, zou ervoor kunnen zorgen dat ik hoger gepositioneerd wordt, echter niets helpt zoveel als het verkrijgen van inkomende links;

Lang niet meer alle type inkomende links dragen daadwerkelijk bij aan een hogere positie. Die tijden zijn over. Interessante links zijn links die bewust door de webmaster zijn geplaatst met als doel om een meerwaarde te bieden voor een bezoeker op die betreffende pagina. Moet dus een meerwaarde hebben op je eigen content. Google trapt hier anders echt niet meer in.

Ik neem aan dat je graag hoger in ranking wilt komen bij de zoekmachines. Backlinks helpen wel wat maar veel belangrijker is de kwaliteit van de content van je site. Heeft die een toegevoegde waarde en je gebruikt de juiste bijpassende zoekwoorden dan zullen andere sites hiernaar refereren. En kom je hoger in de ranking. De content moet dusdanig bij dragen in zoektermen dat je er een keyword link naar je site in kunt plaatsen. Spreek dus de doelgroepen aan.

En ook hier geld dat de zoekmachines echt wel het koren van het kaf kunnen scheiden. M.a.w. met backlinks die niet bij je content passen schiet je niks op.


Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Robbert Haaksbergen op zondag 15 april 2018, 22:19:48
Even tussendoor, mag ik beleefd vragen waarom mijn post aangepast is?

Citaat
Laatst bewerkt op: Vandaag om 21:01:26 door Reinier
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Frank op zondag 15 april 2018, 22:47:08
Beste Robbert,

Jouw initiele vraag is om aan backlinks te komen, maar met het doel om beter vindbaar te worden.
Backlinks zijn slechts een piepklein deel van het SEO gebeuren en hiermee wordt je niet beter vindbaar maar kun je (iets) hogere ranking krijgen.
Het belangrijkste in het verhogen van vindbaarheid is wat Reinier en Lucas ook meldden : Meta tags, goede content, opmaak, SSL etc. Backlinking kan iets helpen MITS je backlinks ook daadwerkelijk iets te maken hebben met jouw website, dus overeenkomende content.
Hoe beter jouw site door Google beoordeeld wordt, hoe beter jouw vindbaarheid zal worden.

Wil je hoger in ranking komen ? Voer dan eens wat online SEO checks op je website uit en fix daar eerst alle problemen die je daar tegenkomt.

Geloof me, uit eigen ervaring, backlinking is ECHT geen heilige graal voor je vindbaarheid, dat was al eens heel belangrijk maar helpt nu echt maar in veel mindere mate.
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Robbert Haaksbergen op zondag 15 april 2018, 23:02:39
Ik zal overal op ingaan, misschien kunnen we nog wat van elkaar leren. Ik zocht wat inspiratie. Maar ik zou graag willen weten waarom mijn bericht is aangepast, zie boven. Ik zou niet weten waarom mijn bericht aangepast moet worden? En wat is er aangepast?
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Frank op zondag 15 april 2018, 23:14:56
Waarom je bericht aangepast is, kan ik je geen antwoord op geven...ben geen moderator hier :-)

Wat betreft "wie weet leren we wat van elkaar", prima ! Ik weet ook niet alles en leer graag wat bij ;-)
Als je backlinks wilt krijgen, zul je inderdaad zoals eerder gemeld contact moeten zoeken met website beheerders.
Maar andersom kan ook, en dat zeg ik ook uit eigen ervaring, als je site een hoge ranking heeft, zullen webmasters zélf contact met jou opnemen voor het plaatsen van een link(ruil)
Krijg ik ook regelmatig, maar vaak wordt en dan een plaatsing op een website voorgesteld die NIETS met ICT te maken heeft en doe ik het dus niet. Als je dit wel doet dan sta je dus op website waarvan de content niet overeenkomt met jouw content en werkt dit bij Google dus averechts.

Maar...persoonlijk steek ik liever meer tijd in het bouwen van een goed opgemaakte site die door Google positief beoordeeld wordt dan het zoeken naar websites die mijn linkje op willen nemen.
Je vindbaarheid schiet hier echt mee omhoog !
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: lucas op zondag 15 april 2018, 23:38:30
Ik zal overal op ingaan, misschien kunnen we nog wat van elkaar leren. Ik zocht wat inspiratie. Maar ik zou graag willen weten waarom mijn bericht is aangepast, zie boven. Ik zou niet weten waarom mijn bericht aangepast moet worden? En wat is er aangepast?

Je bericht is niet aangepast waarom zouden we dit doen? Denk eerder dat Reinier even aan de verkeerde knop zat. Soms wil je je eigen post wijzigen en dan kan het gebeuren dat de wijzigingsknop bij het verkeerde bericht wordt geactiveerd. Uiteraard kunnen leden niet berichten aanpassen. Dit kunnen alleen admins.
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Reinier op maandag 16 april 2018, 05:47:20
Inmiddels heb ik je PM beantwoord....ik heb in jouw bericht de "quote" van mijn reactie verwijderd, aan jouw initiële bericht is niets veranderd.

Quoten doe je als je reageert op een bericht wat een paar posities boven andere reacties staat zodat men weet waar je op reageert.
Quoten op een reactie direct erna, dus zonder andere reacties ertussen, is "not done" op een forum, het maakt de boel rommelig en onoverzichtelijk.
Daarom in het vervolg graag de "Reageer"-knop gebruiken i.p.v. "Quote" tenzij er andere reacties tussen staan dan degene waar je op reageert.

Sorry voor de reactie achteraf maar ik ben normaliter na 20.30 uur s'avonds niet meer actief op het forum, vandaar.
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Robbert Haaksbergen op maandag 16 april 2018, 15:08:18
@Reinier: Ok, vriendelijk bedankt voor de toelichting en je snelle reactie.

Citaat
Blijkbaar weet jij het beter als ik, ik baseer mijn advies op de ervaringen die ik ermee heb. Verschillende websites van mijn hand staan bovenin de zoekresultaten van Google, onder de gesponsorde resultaten met niet meer als bovengenoemde zaken, maar dat is blijkbaar niet wat jij wilt. Je zult dan je site dusdanig interessant moeten maken dat er veel bezoekers op af komen en dus veel naar je site gaan linken, leuke breinkraker  :biggrin1:

Als jij inkomende links wilt zul je websites / webmasters moeten gaan benaderen om een link-exchange te bespreken, wat jij voor ogen hebt komt niet vanzelf uit de lucht vallen.

Ja maar, het bovenstaande dikgedrukte is eigenlijk het enige wat Google toestaat (en ik zit graag safe, overmatig linkruilen is eigenlijk een schending van de richtlijnen, een enkele linkruil zou geen problemen moeten opleveren, vooral niet als deze actie bevorderlijk is voor de gebruiker, bijvoorbeeld een linkruil van PC helpforum met de eigenaar van een site over computeronderdelen).

Google beschrijft:
Backlinks die niet door de redactie van een site geplaatst zijn, zijn tegen de richtlijnen (zie alinea 4 (https://support.google.com/webmasters/answer/66356?hl=nl));
Alles wat je doet om de positie van je site in de zoekresultaten op slinkse wijze te beinvloeden, waaronder dus die linkruil, is in strijd met de richtlijnen van Google (alinea 1 (https://support.google.com/webmasters/answer/66356?hl=nl)).

Dus als ik me aan de richtlijnen wil houden, is het enige mogelijke, de redacties van sites (eigenaren dus) ervan overtuigen dat ze naar mij moeten linken. En juist, hoe doe ik dat? Dat komt waarschijnlijk neer op 1) iets hebben wat het waard is om naar te linken en 2) zo actief mogelijk netwerken, zodat het mij gegund wordt om naar mij te linken, door die ander. Nou, hier ben ik, alles goed met iedereen?  :BeerChug:

Mooi dat jouw sites bovenaan staan, maar je positie is van een groot aantal factoren afhankelijk (niet uitsluitend backlinks).


Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Robbert Haaksbergen op maandag 16 april 2018, 16:41:24
Citaat
Lang niet meer alle type inkomende links dragen daadwerkelijk bij aan een hogere positie. Die tijden zijn over. Interessante links zijn links die bewust door de webmaster zijn geplaatst met als doel om een meerwaarde te bieden voor een bezoeker op die betreffende pagina. Moet dus een meerwaarde hebben op je eigen content. Google trapt hier anders echt niet meer in.

Ik neem aan dat je graag hoger in ranking wilt komen bij de zoekmachines. Backlinks helpen wel wat maar veel belangrijker is de kwaliteit van de content van je site. Heeft die een toegevoegde waarde en je gebruikt de juiste bijpassende zoekwoorden dan zullen andere sites hiernaar refereren. En kom je hoger in de ranking. De content moet dusdanig bij dragen in zoektermen dat je er een keyword link naar je site in kunt plaatsen. Spreek dus de doelgroepen aan.

En ook hier geld dat de zoekmachines echt wel het koren van het kaf kunnen scheiden. M.a.w. met backlinks die niet bij je content passen schiet je niks op.

Grotendeels eens met jouw reactie. Vooral met alinea 1.  In alinea 2 schrijf je dat de kwaliteit van de content van je site, veel belangrijker is. Als die een toegevoegde waarde heeft en ik de juiste bijpassende zoekwoorden gebruik, er andere sites naar zullen refereren. Dat vraag ik mij dus af! Want hoe zien anderen dat ik content van toegevoegde waarde heb gemaakt, als die content niet vindbaar/zichtbaar is. Dan kunnen anderen 'mijn content van toegevoegde waarde' niet zien en er evenmin naar linken.

Ik heb een blog. Stel ik plaats daar 10 tips om een computer sneller te maken. Heeft dit toegevoegde waarde? Zo ja, waarom heb ik dan het idee dat desondanks, niemand ernaar zal linken? Ik denk niet dat goede vindbaarheid, mogelijk is zonder een paar van die broodnodige backlinks te hebben.
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Reinier op maandag 16 april 2018, 16:56:22
Nee, inderdaad, dat klopt...
Op de sites die ik de afgelopen paar jaar gemaakt heb zul je weinig backlinks of externe links tegenkomen, hooguit 1 of 2 naar andere websites van dezelfde eigenaar, meer niet.
Het betreft hier o.a. sites op het gebied van auto-handel, taxi-vervoer en auto-verhuur, wel allemaal beperkt tot 1 handelsgebied.
Ik heb alle sites voorzien van een SSL-certificaat, zoek- en trefwoorden in de meta gezet, een robots.txt op de site gezet i.v.m. het regelmatig updaten van de website met occassions en , waar nodig, een sitemap gemaakt.
Dat is eigenlijk het enige.
De eigenaar belde mij onlangs waarom er zoveel andere bedrijven boven hem stonden..
Dat bleken dus allemaal gesponsorde sites te zijn met de vermelding [ adv ] erbij..
Tja, als je dan bovenaan wilt staan dan moet je dus zelf ook met Adwords / Adsense aan de slag, maar dat kost geld en daar was de vrouw des huizes het niet mee eens..  :schater: :schater:

Ik zou me kunnen voorstellen dat je buiten de tips die je hier van diversen gekregen hebt ook de link maakt met Social Media ( Instagram, Smoelboek, Twitter ) en ook daar aandacht genereerd voor je site. Daar haal je gegarandeerd bezoekers mee binnen en als die positief zijn gaat de mond-op-mond reclame / berichten op Twitter etc. vanzelf zijn uitwerking hebben.
De kracht van Social Media is intussen bij iedereen wel bekend en daar valt veel winst te halen zolang je maar voorzichtig bent met wat je daar publiceert, het kan ook tegen je werken.
Er zijn onnoemelijk veel "bekenden" die dat nooit waren geweest zonder Social Media en een gelikte website... :icon_rolleyes:

Tot slot nog even dit:
het kost tijd voordat een site goed gevonden wordt, dat gaat niet van vandaag op morgen.
Ik reken meestal op zo'n 2 - 3 maanden ( zonder gebruik van Adwords / Adsense ) voor een site goed vindbaar is en daarna nog een maand of 5-6 om een goede ranking te halen.
Platformen als Startpagina worden nog door veel mensen gebruikt..daar iets posten met een link  naar je site is wellicht ook een optie...die wordt ook door zoekrobots geïndexeerd...
 
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Robbert Haaksbergen op maandag 16 april 2018, 17:05:37
Maar hoe 'acteer' je dan op social media. Gewoon allerlei berichten plaatsen en hopen dat daarop gereageerd wordt? Of zelf mensen gaan benaderen om contacten te leggen? Ik wil best in dit topic, een experimentje doen, zodat jullie kunnen aangeven wat ik goed doe en wat niet. Maar moet eerst helder hebben wat ik moet doen nadat ik content gemaakt heb; iedereen benaderen via social media om te vragen hoe het met hen gaat?
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Reinier op maandag 16 april 2018, 17:13:39
Daar kan ik je helaas geen antwoord of advies in geven, ik ben, heel bewust, niet actief op welke vorm van Social Media dan ook.
Mijn leven is niet dusdanig dat ik de hele wereld moet laten meegenieten en ik beleef weinig tot niets wat voor anderen interessant is ( naar mijn mening ).
Verder zou ik er van balen als een stekker als mijn hele doopceel tevoorschijn komt als iemand mijn naam googled, daar zit ik niet op te wachten.
De zgn. "gebruiksvoorwaarden" van de div. Social Media platformen zijn ook dusdanig dat ik mij daar niet in kan vinden, maarja, dat is de consequentie van iets dat "gratis" is, jij, de gebruiker dus, bent het product c.q. verdienmodel.
Dus ik laat mij er heel bewust niet mee in. :eusa_naughty:
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: lucas op maandag 16 april 2018, 18:59:22
Maar hoe 'acteer' je dan op social media.

Ook dat heeft weer te maken met content, wordt het veel geliked of gedeeld dan zit je goed. En uiteraard een verwijzing naar je site zodat men nog meer interessante zaken kan lezen. Mits FB dit toestaat natuurlijk.
Kijk wanneer like jij zakelijk iemand of deel je het. Wanneer jij het interessant vind toch?
Het is belangrijk dat jij je verplaatst in de doelgroep die je beoogd te bereiken. Je moet hen nieuwsgierig maken zodat ze gaan liken en delen. Maw benoem je doelgroepen eerst!
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Robbert Haaksbergen op maandag 16 april 2018, 19:38:09
@Lucas Ok, dus doelgroep bepalen > targetten > hopen op likes / retweets > hopen op backlinks. Zo?Wel een lage slagingskans dan. Alles is gebaseerd op hoop. Is het jou gelukt op deze manier?

Citaat
Jouw initiele vraag is om aan backlinks te komen, maar met het doel om beter vindbaar te worden.
Backlinks zijn slechts een piepklein deel van het SEO gebeuren en hiermee wordt je niet beter vindbaar maar kun je (iets) hogere ranking krijgen. Het belangrijkste in het verhogen van vindbaarheid is wat Reinier en Lucas ook meldden : Meta tags, goede content, opmaak, SSL etc. Backlinking kan iets helpen MITS je backlinks ook daadwerkelijk iets te maken hebben met jouw website, dus overeenkomende content. Hoe beter jouw site door Google beoordeeld wordt, hoe beter jouw vindbaarheid zal worden. Wil je hoger in ranking komen ? Voer dan eens wat online SEO checks op je website uit en fix daar eerst alle problemen die je daar tegenkomt. Geloof me, uit eigen ervaring, backlinking is ECHT geen heilige graal voor je vindbaarheid, dat was al eens heel belangrijk maar helpt nu echt maar in veel mindere mate.

Ben het niet eens met het een paar van je punten. Backlinks kunnen zorgen voor verbeterde vindbaarheid, doordat je een hogere ranking krijgt. Je bent dan beter vindbaar. Niet op 1 woord of op de titel van de site, maar mogelijk op een grote diversiteit aan woorden die in het artikel staan. De ene backlink is natuurlijk krachtiger dan een andere. Een link van een startpagina doet wel iets, maar heeft een uiterst beperkt effect.

Goede content: klopt, maar hoe zorg je dat goede content ook daadwerkelijk vindbaar wordt? Backlinks. Of heb jij andere ervaringen? Rankt jouw site zonder backlinks (indien mogelijk, een voorbeeld svp).

Meta tags: ermee eens dat alleen de titel en beschrijving een rol spelen? De rest in (zeer) beperkte mate? Keywords metatag bijvoorbeeld in geen geval?

Backlinks echt geen heilige graai: waar scoor jij dan op met jouw site? Op een zoekwoord waar nog nooit iemand wat over heeft geschreven? Sorry, maar als ik een pagina maak over onbeperkt bellen op je mobiel, dan is goede content alleen, lang niet voldoende. Iedereen die op die zoekterm naar boven popt, heeft al zeer goede / goede content. Vanaf dat moment wordt het gewoon een backlinkwedstrijd. Laat ik 'm anders stellen: wat doe je als alle sites waar je het tegenop neemt, alle SEO punten al zo superstrak mogelijk hebben staan en je toch een hogere positie wilt innemen?

Ik zou eerder geloven in de kracht van een netwerk. Immers, Google wil de populairste sites bovenaan, dus met een netwerk is meteen duidelijk hoe populair je bent. Ik denk dat backlinks verkrijgen gewoon neerkomt op het maken van (relevante) vrienden. Dus bij dezen, iemand zin in koffie? (of zal ik nog even wachten met koffie zetten?)
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Frank op dinsdag 17 april 2018, 10:32:39
Nou Robbert, je lijkt het allemaal heel goed te weten...

Goede content, website opgebouwd volgens de richtlijnen, metatags, zoekwoorden, juiste plaatjes met ALT teksten etc. etc. is het allerbelangrijkste voor een website.
Heb je dat in orde, dan is het een kwestie van afwachten wat maanden kan duren voordat je hoger in de rankings terecht komt.

Jij wilt een voorbeeld van mijn ranking in Google ?
Zoek maar eens op "windows 10 zwart scherm", een heel globale zoekopdracht maar ik sta wel pagina 1 op nummer 3.

Voor VMware : "esxi free downloaden"...ook pagina 1

Google eens "windows 7 updates duren lang"....pagina 1 bovenaan.

En zo zijn er nog wel meer artikelen die heel hoog scoren.

En ja, ik heb backlinks en die heb ik gekregen doordat webmasters mij benaderen om een link te plaatsen omdat mijn site goed presteert. Dus geen backlinks om mijn site te laten presteren, maar andersom.

Ondertussen zo'n 30.000 unieke bezoekers per maand zonder ook maar een cent aan Google adwords, SEO of wat dan ook uitgegeven te hebben voor de vindbaarheid.
Op social media helemaal losgaan werkt ietsjes..maar wil je echt via social media gaan scoren, dan zul je daar een hoop geld voor moeten betalen om bijvoorbeeld Facebook jouw doelgroep te laten bereiken. "Gewoon" een linkje delen op Facebook werkt niet, dat komt niet binnen bij je doelgroep.

Volgens mij mag ik hieruit concluderen dat ik enigszins een heel klein beetje weet waar ik het over heb :-)
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Robbert Haaksbergen op dinsdag 17 april 2018, 12:52:07
Bedankt voor je reactie!

Ik wil ook niet overkomen alsof ik alles weet! Dus eigenlijk moet ik uitsluitend focussen op on-page alles perfectioneren en de content zo waardevol mogelijk maken, alles voor de gebruiker op alle mogelijke punten zo goed mogelijk maken. Komen de backlinks dan vanzelf mijn kant op of moet ik nog een actie ondernemen? (jij schrijft afwachten). Want als dat zo is, begin ik er vandaag nog aan.  Wat te doen als niemand een link naar mij plaatst, gewoon 'jaren' afwachten dan? Of zelf erop uittrekken om de boel onder de aandacht te brengen? (en misschien een beetje netwerken). Edit: ik las dit: https://support.google.com/webmasters/answer/7451184?hl=nl

Misschien moet ik dan maar niet focussen op mijn moneysite en eerst heel droog zo waardevol mogelijke content maken, want wie linkt er nou naar een pagina vol advertenties (dit is wel iets wat ik zou kunnen verbeteren!).

Citaat
En ja, ik heb backlinks en die heb ik gekregen doordat webmasters mij benaderen om een link te plaatsen omdat mijn site goed presteert. Dus geen backlinks om mijn site te laten presteren, maar andersom
Dus, webmasters mailen jou om te vragen of zij (alsjeblieft) een link naar jouw site mogen plaatsen, moet ik het zo zien?

Ik raak wel geinspireerd door je post. Ik begin mijn manier van denken te veranderen, ik begin 'andersom' te denken, eerst de gebruiker zo goed mogelijk helpen en als beloning daarvoor, wachten totdat anderen jou daarvoor belonen (met een backlink). :BeerChug:
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: lucas op dinsdag 17 april 2018, 13:47:39
Robert,

De "toon" van je reacties bevalt me niet. Je denkt het allemaal te weten het antwoord hoe je backlinks kunt krijgen is allang gegeven. Niemand beweerd dat backlinks bij de start niet nodig zijn. En zaken via Facebook zijn "zogenaamde back links die verwijzen naar je site" meer niet!

Je wilt brainstormen je wilt voorbeelden moeten we ook nog je site beschrijven of zo?

Je hebt ruim voldoende informatie gekregen, maar je begrijpt er geen hout van. En kan alleen maar ondankbaar reageren.

Ik stel voor dat je eerst maar eens een cursus gaat volgen die zijn er zat.
Van mij geen reacties meer. En ik hoop dat de rest van de forumleden ook niet meer reageren.

De groeten.
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Robbert Haaksbergen op dinsdag 17 april 2018, 14:02:39
Citaat
De "toon" van je reacties bevalt me niet
Deze begrijp ik niet. Kan je specifieke voorbeelden aanhalen. Volgens mij communiceer ik op een normale manier.

Wat ik zelf vanuit overtuiging niet begrijp, is dat er meermaals wordt aangegeven: optimaliseer meta tags (terwijl de meeste daarvan door zoekmachines worden genegeerd) en optimaliseer on-page factoren (terwijl dat alleen, niet voldoende is voor het verkrijgen van backlinks). Vervolgens wordt er aangegeven: dan moet je promoten via social media. Ik vraag: hoe. Daar volgt nauwelijks een antwoord op.

Mijn overtuiging is dat backlinks via social media gebaseerd is op gevoelens van hoop, daar je eerst moet zorgen voor voldoende likes op je berichten, retweets en dergelijke en daarna ook nog moet hopen dat iemand zo'n linkje op z'n of haar website plaatst. Daar geloof ik gewoon niet in.

Ik geloof niet dat je:
- via social media aan backlinks komt;
- met alleen on-page factoren (die te gaan optimaliseren) aan backlinks komt;
- door simpelweg te wachten op backlinks, aan backlinks komt;

Waarschijnlijk is het een mix van: maak goede content > promoot het op de juiste plekken > wees actief met netwerken = uiteindelijk vanzelf backlinks. Dat is ook een soort van afwachten, alleen daar zit geen social media bij en geen meta tags.

Als ik ernaast zit, dan hoor ik het wel.
Titel: Re: Hoe kom ik aan backlinks?
Bericht door: Frank op dinsdag 17 april 2018, 14:27:56
Mja...ben het eigenlijk wel eens met de reactie van Lucas.

In eerste instantie dacht ik dat het ging om een vraag die een persoon oprecht stelt die kennis van zaken heeft maar ergens op vastloopt.
Maar dat blijkt inderdaad niet zo te zijn. SEO is niet iets wat je zomaar ff doet zonder daar de achterliggende kennis van te hebben.
SEO is een vak waar, niet voor niets, gespecialiseerde personen/bedrijven (veel) geld mee verdienen om websites zo hoog mogelijk te laten ranken.
Als het inderdaad zo ontzettend makkelijk zou zijn, dan zouden daar écht geen bergen geld door bedrijven voor betaald worden.

SEO is niet eventjes een site opzetten en wachten...het vergt tijd, HEEL VEEL tijd om een website met een goede template te maken, voor een SEO optimised codering van een website te zorgen, testen, aanpassen, weer testen, nog een keer aanpassen, Gestructureerde Data compliance (héél belangrijk), H1, H2, H3 headers wel/niet gebruiken, de juiste content op de juiste plek met de juiste meta's, afbeeldingen selecteren en allen voorzien van ALT teksten etc. etc. etc.
Als met SEO 1 ding zeker is, is dat het een zéér, zéér tijdrovende klus is die nooit klaar is.

"Even" een website bouwen en vervolgens "even" hoog in de rankings laten voorkomen gaat je niet lukken en ik heb ook het idee dat je je aan het blind staren bent op het verkrijgen van backlinks terwijl dat niet eens je eerste prioriteit hoort te zijn.

"want wie linkt er nou naar een pagina vol advertenties (dit is wel iets wat ik zou kunnen verbeteren!)" is dus ook PRECIES het probleem dat je hebt en ik (en anderen) al aan hebben gegeven : Zorg voor goede/interessante content !
Als je behalve advertenties geen goede content hebt, kun je een miljoenmiljard backlinks hebben, maar geen hond die je site gaat bezoeken omdat daar, behalve advertenties, niks te vinden is.

Mijn advies (en ook van Lucas :-)) :
Verdiep je eerst in of volg een cursus SEO en aan de hand van de ervaring die je opdoet en tools die je krijgt ga je een website bouwen. Gelijk starten met een website die vanaf het begin af aan voldoet aan de richtlijnen die ervoor zorgen dat een hogere ranking überhaupt mogelijk zal zijn.

En bij deze reactie laat ik het nu ook.