Pc Help Forum

Internet & Media => Netwerken => Topic gestart door: maulem op vrijdag 09 maart 2018, 19:24:48

Titel: netwerk switch
Bericht door: maulem op vrijdag 09 maart 2018, 19:24:48
Ik ben van plan om op termijn meerdere servers te plaatsen en deze aan te sluiten op mijn router. Ik heb echter te weinig ethernetpoorten op de router en bovendien staat de router in een ander vertrek dan waar de servers komen te staan. Er leidt 1 ethernetkabel vanuit de router naar dit vertrek, dus ik kwam op het idee om een switch te kopen. Maar ik heb een paar vragen alvorens ik overga tot de aankoop. Is het waar dat een switch gewoon het netwerk uitbreidt, dus stel ik heb aanvankelijk 192.168.2.* als netwerkadres op mijn router dan blijft datzelfde netwerkadres op de switch? Voorts maak ik gebruik van vaste IP-adressen die de DHCP-server op de router toewijst (DHCP-binding). Is het inderdaad zo dat de switch gebruik maakt van de DHCP-server op de router voor de IP-adrestoewijzing?
Titel: Re: netwerk switch
Bericht door: Reinier op vrijdag 09 maart 2018, 20:08:04
Inderdaad, een switch is niet meer dan een electronische schakelaar met meerdere aansluitingen aan de uitgang.
Het IP-bereik blijft dus in hetzelfde bereik als van de kabel die van de router komt.
Ook wat betreft vaste IP-adressen veranderd er dus niks, DHCP-binding, IP-reservering, het is allemaal hetzelfde beestje met een andere naam.

Als je voor bepaalde servers en toepassingen ook uitgebreid poortbeheer nodig hebt kun je beter een zgn. "managed switch" aanschaffen.
Die zijn wel iets duurder maar bieden ook veel meer mogelijkheden dan zo'n dichtgetimmerde router van je internet-provider.
Titel: Re: netwerk switch
Bericht door: Reinier op zaterdag 30 juni 2018, 10:04:03
Topic is gesloten omdat er sinds ruim 3 maanden niet meer op gereageerd is.  :slotje:

Prijsvraag op het Pc Help Forum.

Momenteel hebben wij een prijsvraag uitsluitend voor leden. Registreer dus nu om mee te kunnen doen aan deze prijsvraag !. Deze keer één karaokeset ter waarde van €44,99 dus waar wacht u nog op..?