https://allesineenpakketten.nl/

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Interne Hardware / Re: Resolutieprobleem na instaleren nieuwe videokaart
« Laatste bericht door Reinier Gepost op Vandaag om 10:04:58 »
Controleer eens via Windows Update => Geïnstalleerde updates  of er tussentijds een driver-update voor de videokaart is geweest ?
Win Update heeft in dat geval de nare eigenschap om de driver incl. alle meuk te installeren, dus ook 3D Vision, PhysicX en Geforce Experience.
Zet in dat geval bij de Geavanceerde opties, optie Updates voor andere Microsoft-producten ontvangen tijdens het bijwerken van Windows uit.
Dit zou herhaling hiervan moeten voorkomen.

Merk, model en uitvoering ( volledig type-nummer ) van betreffende tv..?
2
Interne Hardware / Re: Resolutieprobleem na instaleren nieuwe videokaart
« Laatste bericht door Gigabyte 1030 Gepost op Vandaag om 09:49:25 »
 Helaas nog steeds niet goed. De kwaliteit van het op monitor zetten ipv TV is beduidend minder. Nieuwe kabel geprobeerd, maar helpt ook niet. Hij heeft het gedaan. Nog andere suggesties?
3
Software Algemeen / Re: mp3
« Laatste bericht door lucas Gepost op maandag 23 april 2018, 16:28:25 »
Unlimited free mp3 downloads Google is your friend  :yess:

Edit Moderator: Link toegevoegd. :icon_good:
4
Software Algemeen / Re: mp3
« Laatste bericht door John Gepost op maandag 23 april 2018, 15:28:48 »
Nieuwsgroepen, ontiegelijk veel mp3's en al wat je meer zoekt :yess: :icon_good: :smokin:
5
Software Algemeen / Re: mp3
« Laatste bericht door wavanooijik Gepost op maandag 23 april 2018, 13:55:49 »
daar mag je er maar een aantal per dag doen helaas weet u er nog een
6
De Kroeg / Re: Welke muziek luister jij?
« Laatste bericht door Gerrit Gepost op zondag 22 april 2018, 22:27:37 »
als je een slok op heb is dit geweldig Hans :yay: :yay: :yay: ps ben zelfs wezen dansen op zijn muziek.....wel goed dronken maar een geweldige avond :ohyeah:
de volgende dag was ik nog duizelig  :pukey:
7
De Kroeg / Re: Welke muziek luister jij?
« Laatste bericht door Hans Gepost op zondag 22 april 2018, 21:22:06 »
Nog iets zonder muziek waarde  :ohyeah: :ohyeah: :ohyeah:
8
De Kroeg / Re: Welke muziek luister jij?
« Laatste bericht door Gerrit Gepost op zondag 22 april 2018, 18:00:46 »
:icon_rolleyes: :icon_rolleyes: :icon_rolleyes: :icon_rolleyes: :icon_rolleyes: :icon_rolleyes: Leuk, maar wat is de muziekwaarde :icon_rolleyes: :icon_o_O:

Dat is humor Sjonnie  :respect: :ohyeah: :biggrin1:

Ja dat begrijp ik best, maar nogmaals deze topic heet "Welke muziek luister jij?" en hoe ik het ook probeer, ik kan het niet neuriën :lachnee: :lachnee: :lachnee: :icon_biggrin1: :smokin:

dan gaan we voor goud met Eddy

9
Interne Hardware / Re: Harde schijf of misschien moederbord kaduk (aan het gaan)!?
« Laatste bericht door Reinier Gepost op zondag 22 april 2018, 17:37:29 »
Wat betreft de BIOS:  je moet zelf controleren op updates van de BIOS op de support website van de moederbord-fabrikant.
Dat is nog steeds een handmatig proces, zo'n BIOS-update komt dus niet zoals Windows Updates op je pc binnen.
Normaliter is een BIOS-update niet regelmatig nodig omdat er doorgaans niet echt bijster veel veranderd.
Zaken waarvoor je wèl op BIOS-updates moet controleren zijn o.a.
  • als je systeem instabiliteit ervaart
  • ondersteuning nieuwe processoren ( nieuwe micro-code )
  • indien er sprake is van serieuze beveiligings-problemen die o.a. BIOS afhankelijk zijn zoals de onlangs gevonden en gepatchte Spectre en Meltdown kwetsbaarheden.
Sommige fabrikanten, MSI is daar een voorbeeld van, hebben de gewoonte om meerdere BIOS-updates per jaar uit te brengen, voor mij een teken dat het moederbord nog niet uitontwikkeld was toen het in de markt werd gezet.
Persoonlijk zal ik daarom nooit een MSI moederbord kopen, videokaarten is weer een heel ander geval, die zijn gewoon goed.

Wat die koelpasta betreft:  het droogt uit en daarmee verdwijnt een deel van de warmte-geleidende eigenschappen van het spul.
Zelf hou ik een termijn van om en nabij de 4 - 5 jaar aan om de koelpasta te vervangen  in een desktop-pc, bij een laptop 3 jaar want die worden in de regel veel warmer waardoor uitdroging sneller plaats vindt.
Wat betreft soort koelpasta: zelf gebruik ik Arctic Silver 5.
Dat is, de naam zegt het al, zilvergrijs van kleur, maar er is ook universeel spul dat wit van kleur is en veelal een stukje goedkoper , rond de € 7,50.

Pc stofvrij maken gebeurd hier 2x per jaar, pc draait zo'n 14 - 15 uur / dag en dat is na een half jaar ook duidelijk te zien...  :ohyeah:

Een slechte kwaliteit voeding is vaak funest voor je moederbord en ik ben er vrij zeker van dat je opstart-problemen en vastlopers met een goede voeding tot het verleden behoren.
Moederbord en voeding zijn de basis voor een goed werkend en stabiel systeem, het zijn 2 zaken waar je, naar mijn mening, niet op moet bezuinigen.
Succes en vragen staat vrij, het is gratis en wij zien ze graag en gaan ons best doen deze naar tevredenheid te beantwoorden.  :icon_good: :icon_good:
10
Interne Hardware / Re: Harde schijf of misschien moederbord kaduk (aan het gaan)!?
« Laatste bericht door MetalMike Gepost op zondag 22 april 2018, 17:06:38 »
Oh okido, thanks:)! Weer wat geleerd...

Temp kan idd nogal fluctueren merk ik, 84gr, 44 gr, enzovoorts... bij de processorkoeler had ik ook idd flink stof ook al weggehaald hoor, zelfs de bovenkant eraf gehaald, doe ik eens in de zoveel tijd. Merkte meteen dat het laden van een pagina ook daarna een stukkie vlugger ging.

Ja je gaf het al aan hè, deze voeding zuigt nogal dus, te weinig van wat 'ie aangeeft maakt 'ie waar. Het vastslopen/bevriezen zelf is nu de laatste 2 weken drie keer gebeurd, na mijn nogal enthousiaste schoonmaakactie. Verder gebeurt dat eigenlijk nooit. Het niet complete opstarten (zwart scherm, geen piep) maar wel draaien van wat ik dan maar noem de motor, is wat er vaak gebeurt. Laatste dagen minder vaak, maar nog altijd zo nu en dan.
Is ook geen nieuwe pc meer, gekocht in 2013, zal ook de reden zijn voor de 2012 BIOS neem ik aan!?

Conclusie. Het moederbord is dus kennelijk nog wel goed zoals ik je hoor/goed lees, maar is in gevaar door de slechte voeding.
"Eventueel kun je, na zoveel jaar, de processorkoeler er eens afhalen, oude koelpasta verwijderen van de koeler en processor, verse koelpasta aanbrengen en weer monteren."
Hoe dat moet zou ik niet weten, wist niet eens dat dat kan of na verloop van tijd moet gebeuren, maar ik ga ff YouTuben daarop, zal dan vast duidelijk worden, thanks wederom!
Maar ik weet wat ik moet doen:
1: iig de voeding vervangen, was mijn moederbord ook echt beschadigd had ik denk ik een andere pc moeten kopen: voeding en moederbord voor een oudere pc is een beetje too much. Voor een knutselaar te doen denk ik, voor een simpele user te moeilijk.
2: En dus eens kijken naar koelerpasta...

Harstikke bedankt voor je hulp man  :icon_good:. Ik heb denk ik binnenkort nog een paar vraagjes, ik weet op welk forum ik terecht kan :D!
Pagina's: [1] 2 3 ... 10