Bedreiging bij opstarten

Gestart door Klojo, donderdag 28 mei 2020, 09:43:27

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Klojo

Iedere keer als ik mijn desktop pc met Windows 10 opstart zegt Defender dat er een ernstige bedreiging is geblokkeerd en wel deze: Trojan:Win32/Ceprolad.A
Mijn vraag is, waar komt dat vandaan?

lucas

Wacatac (ook bekend als Trojan:Win32/Wacatac) is een trojan-infectie die heimelijk in de computers infiltreert en een verscheidenheid aan kwaadaardige acties uitvoert. Cybercriminelen verspreiden deze malware meestal met behulp van email-spamcampagnes en valse softwarecracks. Dit is van hetzelfde soort als die jij hebt.

2. - Scan op spyware/adware
Download MalwareBytes AntiMalware bij voorkeur naar het bureaublad.


     
 • Dubbelklik op mbam-setup-2.0.exe om de installatie van Malwarebytes Anti-Malware te starten.
 • Volg de verdere aanwijzingen, de volledige installatieprocedure kunt u nalezen op de volgende link - Malwarebytes Anti-Malware installeren.

     
 • Klik vervolgens op de knop Scan nu om een bedreigingsscan uit te voeren.
 •     Er zal nu gecontroleerd worden op beschikbare updates, klik hier op "Nu bijwerken" als er beschikbare updates zijn.
 •     De scan wordt nu automatisch gestart,wanneer de scan gereed is en er bedreigingen zijn gedetecteerd krijgt u hier een overzicht van.
 •     Wanneer er geen bedreigingen zijn gedetecteerd klikt u na de scan op Bekijk gedetailleerd logboek.
 •         Klik vervolgens op de knop Acties toepassen, bij de melding dat uw computer opnieuw opgestart moet worden klikt u op Nee.
 •         Klik vervolgens op de knop Bekijk gedetailleerd logboek en klik op de knop exporteer en kies de optie tekstbestand (*.txt).
 •         Geef vervolgens een bestandsnaam op voor het opslaan van het logbestand, bijvoorbeeld MBAM Scanlog en klik vervolgens op de knop Opslaan.
 •         Dit bestand zal standaard op uw bureaublad worden opgeslagen.


2.1 – Malwarebytes logje plaatsen
Voeg het logbestand wat u zojuist heeft opgeslagen toe aan het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden in Malwarebytes Anti-Malware bij Geschiedenis > Programmalogboeken)
Selecteer en kopieer het  logje en plaats (CTRL-V)het logje in het in het Onderwerp/Bericht dat u gaat plaatsen in ons forum Antivirus-logs

De log niet als bijlage plaatsen a.u.b.!

Defender kan de trojan niet verwijderen misschien malwarebytes wel we gaan het zien  :yess:


Reinier

Deze Trojan wordt verspreid d.m.v. geïnfecteerde email bijlages, malafide online advertenties, social engineering en software cracks.
Het is dus niet op voorhand te zeggen hoe je deze trojan hebt binnen gekregen.Je kunt het risico wel beperken door die fijne Chrome browser links te laten liggen als je die gebruikt en overstappen op bijv. Firefox of Opera.

Klojo

Ik heb Malwarebytes Anti-malware geïnstalleerd en gedraaid en.....prima. Het hele weekend geen bedreigingen meer gehad bij het opstarten.
Bedankt,
Hr. Lucas

alex

Toch willen wij graag het log van Mbam zien.
Er kan nog meer tussen zitten  :icon_eek1: :icon_eek1:

Wil u een bericht om wat voor reden weer open hebben.... stuur ff een PM naar één van de admins

Statistieken oude forum (48119 onderwerpen / 396784 reacties / 20911 leden)

SMF spam blocked by CleanTalk