Hoofdmenu

Systeem-eisen zijn belangrijk !

Gestart door Reinier, zaterdag 16 december 2017, 07:32:36

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Reinier

Veel gebruikers hebben in het verleden vragen gesteld waarom een spel niet goed draait op hun pc ( schokkerig, lage frame-rate, vastlopers / crashes etc. )

Het is daarom aan te raden om vóór het stellen van vragen even te controleren of uw pc wel over de noodzakelijke hardware beschikt om een bepaald spel te kunnen spelen.
Daarvoor zijn er websites waar u op basis van de titel / naam van het spel uw hardware kunt invullen ( processor, geheugen, videokaart...)  waarna de website een beoordeling geeft.
Daaruit kunt u in grote lijnen opmaken in hoeverre het spel op uw systeem speelbaar zou moeten zijn en wat de te verwachten spel-ervaring ongeveer is.

Game-debate is zo'n website.
Een andere bekende is Systemrequirementslab.
Wellicht ietsje minder bekend is Gamesystemrequirements.

Op deze websites wordt een onderscheid gemaakt tussen de minimale en de geadviseerde systeem-eisen, iets waar u goed op moet letten !

Het verschil zal de meesten wel duidelijk zijn.

Minimale systeem-eisen

Hierbij wordt aangegeven over welke processor, videokaart en hoeveelheid werkgeheugen uw pc minimaal moet beschikken om het spel te kunnen spelen op de laagste instellingen ( "low" settings ).
Dit zijn de hardware-eisen waarmee vaak geadverteerd wordt om een spel voor een zo groot mogelijk publiek aantrekkelijk te maken.
Het mag duidelijk zijn dat u met een pc met deze minimale eisen geen hoge verwachtingen mag koesteren omtrent de speel-ervaring.
U loopt hiermee het risico op lage frame-rates, schokkerig / niet vloeiend beeld,  weinig detail in de achtergrond, oververhitting van processor en/of videokaart etc.

Het is daarom verstandig en raadzaam om voor een prettige en goede spel-ervaring uit te gaan van de geadviseerde systeem-eisen.

Geadviseerde systeem-eisen:

De uitgangspositie hierbij is dat het spel vloeiend, met een speelbare frame-rate ( zeg min. 30 fps ) en voldoende detail in maps en achtergronden te spelen moet zijn.
D.w.z.: op "gemiddelde" ( medium  ) of hoge ( high ) kwaliteits-instelling ( soms zelfs ultra ) zonder dat de processor of videokaart dusdanig oververhit raakt dat er sprake is van "throtteling" ( afknijpen van de processor / videokaart ) om de temperatuur binnen de grenzen te houden.
Hierdoor wordt de systeemprestatie behoorlijk beïnvloed wat merkbaar is tijdens het gamen.

Mocht u onverhoopt toch tegen problemen aanlopen tijdens het gamen, ondanks dat uw pc voldoet aan de geadviseerde systeem-eisen, dan is het van belang dat u controleert of uw pc:

a) up-to-date is wat betreft geïnstalleerde updates van het besturingssysteem.
b) u het meest recente stuurprogramma voor uw videokaart gebruikt.
c) uw pc-behuizing beschikt over voldoende koeling / ventilatie. ( processor-koeler en kast-ventilatoren ) en de aanwezige koelers en ventilatoren stofvrij zijn.

Mocht dat het geval zijn, stel uw vraag omtrent uw probleem dan in deze forum-sectie en dan gaan wij proberen, samen met u, de oorzaak te vinden het probleem op te lossen  :Kicon_good: :Kicon_good:

SMF spam blocked by CleanTalk