Excell reageerd niet / niet meer of veel later

Gestart door Harrie66, vrijdag 13 april 2018, 01:00:46

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Harrie66

Ben nieuw hier dus ; Hallo en goedenavond iedereen namens mij .
Ik heb al wat langere tijd last van een lastig probleem met office 2007 en nu sinds deze week ook met / in office 2016 nieuw gedownload .
Ik zal het proberen zo goed en zo duidelijk mogelijk uitteleggen.
Ik werk 98% in excell en heb véél bestanden waar veel berekeningen / formules / en of opmaak in voorkomen . Dat zijn reken programma's om exact bij te houden wat de aandelen doen op moment dat ik een koers ingeef.
Sinds enige tijd heb ik last dat als ik een blok of meerdere regels selecteer en wil dan die opmaak ervan verwijderen dat het bestand of excell niet of nauwelijks reageert en dan bovendien even daarná vastloopt met gevolg dat ik alles moet afsluiten, om daarná die bestanden die allemaal open stonden te herstellen. Zonet ook weer ; Het betreft 9 regels naar beneden / 2 cellen breed .Er staan formules in en die delete ik. Niks aan de hand. Nu selecteer ik die 9 x 2 cellen weer, en selecteer ik met de opdracht "voorwaardelijke opmaak verwijderen in die geselecteerde regels. Nu op dat moment moet office even denken en beslist danpas met de melding bovenin en met een wit leeg scherm dat het bestand of excell niet reageert. We wachten dan op wat komen zal. En de ene keer springt ineens alles op groen zeg maar en is het alsnog gelukt na +/- 20 sec tot 2 min wachten. Het komt ook vaker voor dat hij helemaal vast zit.
Ik dacht dan doe ik het even anders ; Dus weer die 9 x 2 cellen . Die selecteer ik en delete die formules. Dan ga ik 1 lege cel of regel erboven staan en met de vulgreep trek ik die naar beneden en weg is alles. Dat ging vroeger of voorheen zo snel (in een oogwenk) . Nu zie ik hem gewoon langzaam naar beneden afzakken als ik al met de vulgreep onderin ben .
Het is een héél vervelend probleem. Heb al vaker een diagnose gesteld met de versie 2007 maar die gaf aan er is niets fout.
Dus dacht ik; dan koop ik meteen Office 2016 en dan ben ik ervan af , want dat kwam goed uit met een "nieuwe" goede zware 2e hands HP 8760W 250 SSD en 16 GB geheugen .
Maar wat blijkt nu achteraf dat heeft ook niet geholpen. Ben nu ten einde raad en went mij via dit forum naar wat specialisten die misschien weten wat er ergens niet goed werkt en of het aan mijzelf ligt.
O ja en nog wat ; ik ben op zoek gegaan in de 2016 versie voor een diagnostisch controle maar die zie ik en die vindt ik nergens . Waar zit die ergens, als die er is ??? En aub géén moeilijke termen te gebruiken want ik ben v.w.b een computer niet zo technisch onderlegd.
Nu vandaag weer iets anders uitgeprobeerd ; van een oud bestand éérst gedeelte gekopieerd , dan in een nieuw 2016 bestand eerst de formules en daarná pas de opmaak geplakt.  Dus niet in één keer alles . Maar dat mocht ook niet baten  , want nadat ik dacht dat het gelukt was , noteerde ik een getal en dat was goed maar als ik dan enter gaf reageert het bestand weer niet, en of zet zich vast.
Nou het is toch nog een lang verhaal geworden en nu maar hopen dat er oplossingen voor mij binnen rollen.
WIE O WIE KAN MIJ HELPEN
Grt Harrie

lucas

Beste Harry,

Je gebruikt dus formules in verschillende bestanden die met elkaar gekoppeld zijn?
Heeft het ooit wel eens goed gewerkt? Ik lees nl dat je niet zoveel kaas er van hebt maar wel formules kopieerd enz. Het kopiëren van formules kun je niet ongestraft doen. Het is de vraag of de kolom verwijzingen nog wel kloppen. Nog maar niet te spreken als de formules naar andere bestanden/kolommen verwijzen. Als je de formules niet begrijpt dan wordt het allemaal wel erg moeilijk om hier een klip en klare oplossing voor te hebben.

Je opent een tabblad en verwijderd voor een deel 9*2 de formules. Wat doen die formules die je verwijderd eigenlijk? Staan er nog andere formules in het tabblad die de uitkomsten van de formules die jij verwijderd hebt nodig hebben?

Wat ik raar vind je verwijderd maar zo formules en wil een andere opmaak maken 9*2. Komt dit wel goed? Normaal heb je een invoer scherm bijv koersen en een uitvoer scherm die opgebouwd wordt na het berekenen van de koersen. Als ik je was zou ik geen formules weggooien maar het invoer tabblad gebruiken en hem laten rekenen. Dan weet je in iedergeval zeker dat die werkt.

Lees dit eens door. Hier staat ook bij dat problemen vaak ontstaan door kopiëren van formules of te veel gebruik van invoeg toepassingen. Vergt wel de nodige excel kennis hoor.

Ik zou teruggaan naar de oorspronkelijke bron bestanden en die eerst checken of die nog werken.
Anders kom je geen steek verder  :icon_beer:


Harrie66

Hallo;
Een vraag ;  Is het mogelijk om Office zelf dus niet de gemaakte bestanden ervan te scannen met een virusscanner.??
DE virusscanner('s) geven allemaal aan er is niets te vinden , aangezien dat die de bestanden scant.
Maar het probleem gaat / wil niet weg , wordt niet gevonden ,
Vandaar mijn vraag om Office zelf te scannen.

lucas


Hans

#4
Harrie het was handiger geweest als je in het topic was gebleven waar het probleem door jou word uit gelegd, nu weet niemand waar het over gaat.


Edit Hans ik heb je 2 topics samengevoegd

Reinier

Een virusscanner scant niet alleen de Office-documenten ( word, excel, acces etc ) maar ook de Office programma-bestanden.
Als er geen uitzonderingen zijn toegevoegd aan het antivirus-programma, on bepaalde mappen of bestanden niet te scannen, worden alle bestanden op de C-schijf gescand.

Als je denkt een probleem te hebben met de werking van een bepaalde Office-toepassing, in jouw geval Exel, dan kun je een programma-herstel uitvoeren.
Hoe je dat doet lees je op deze pagina , kies wel de uitleg voor de juiste Windows-versie  :yess:

lucas

Denk niet dat dit gaat helpen. Hij haalt er zelf formules uit. En herstellen heeft hij ook gedaan schrijft hij. Verder wordt er weinig helderheid gegeven of hier sprake is van gekoppelde bestanden etc. Maw er wordt niet gereageerd op een reactie maar er wordt wel een wedervraag gesteld :icon_confused:

Harrie66

Sorry dat ik niet meer gereageerd heb.
In de tussentijd heb ik van alles uitgeprobeerd.
Diverse software verwijderd. Andere laptop aangeschaft ed .
Office diverse keren verwijderd en weer opnieuw geinstalleertd.
Uit eindelijk met een resultaat waarmee ik weer tevreden ben en dat het ook weer goed gaat in Excell.
Vraag mij nu niet wat uiteindelijk de oplossing was en of de boosdoener is geweest.
Ik weet het niet zeker maar ik sinds ik Mallhunter van Glary Utilities software niet meer gebruik en ook verwijderd heb gaat het weer goed.
Maar de vraag is en blijft WAS die het ????
Terugkomend op aanbevelingen en de tips van zijn de formules en dergelijke wel goed.
Ja hoor die zijn en werken goed , ook met koppelingen naar andere bestanden en zo. Het is / was allemaal selfmate van die programma's / bestanden.
Zo'n aandelen programma en zo'n portefeuille programma zijn bestanden die uit 97 % formules bestaan nietwaar.
Ik had in de jaren 1997 2 van zo'n dure programma's gekocht, maar dat was ook niet alles.
En toen dacht ik bij mij zelf daar ga ik zelf een programma voor maken.
En met succes al zeg ik het zelf. Tot op de dag van vandaag werk ik ermee.
Ik wil diegene die gereageerd hebben hartelijk danken voor het meedenken in deze. :yay: :bedankt:
Toch fijn dat er tegenwoordig van deze forum's zijn.
Ik zou zo graag naar een goede computercursus willen gaan, maar die zijn dun gezaaid her en der. Vooral in de regio Veghel.
Mocht ik in de toekomst weer problemen ondervinden dan weet ik jullie wel te vinden.
Met de groeten van Harrie

lucas


Harrie66

Nou Lucas dat valt vies tegen dit keer.
Besi heeft mij een flinke loer gedraaid . Nadat ze een super dividend van 4.64 hadden uitgekeerd, en er gelijktijdig ook een revers split toegepast en is in de tussentijd de koers meer als gehalveerd.
Dus ik moet voorlopig hééééééééél lang stil blijven zitten zolang ik geschoren wordt.

Hans

Hier nog een linkje voor handige office cursussen waar je een hoop kan vinden ook over excel
http://www.gratiscursus.be/

SMF spam blocked by CleanTalk