Auteur Topic: Windows 10 tips en trucs  (gelezen 4258 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Reinier

 • Erelid
 • *****
 • Berichten: 4434
 • Likes: +104/-6
 • Geslacht: Man
 • 'k heb zin in vakantie.....
Windows 10 tips en trucs
« Gepost op: vrijdag 15 december 2017, 09:35:08 »
In Windows 10 bevinden zich een aantal handige functies waar je niet zo 1,2,3 achter komt of het bestaan van weet.
Daarom zetten we er een paar voor je op een rijtje.
 • Desktop / schermweergave roteren: hiervoor gebruik je de toetsencombinatie Ctrl-Alt-D smaen met de pijltjes toetsen, zo kun je het scherm totaal omdraaien. Dit kan ook door met de re-muisknop op je bureaublad te klikken, dan in het popup-scherm te kiezen voor "Schermresolutie". Daar heb je als 3e ook de mogelijkheid je weergave te roteren of spiegelen.
 • Startmenu-tegels aanpassen: klik met de re-muisknop op een tegel en ontdek de verschillende mogelijkheden..
 • God Mode : GodMode is een verborgen map die een heleboel handige functies instellingen voor je Windows-pc bevat, waarvan er een aantal niet in het Configuratiescherm of de Instellingen-app staan.GodMode bestaat al langer in Windows, en deze is in Windows 10 op dezelfde manier te activeren als altijd. Heel simpel: maak een nieuwe map aan en geef deze de naam 'GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}' - minus de aanhalingstekens. Nadat je op Enter drukt, verandert het icoontje. Als je wilt, kun je God Mode nu gewoon hernoemen (F2).Dubbelklik om de map te openen en je ziet alle geavanceerde opties en tools van Windows 10 op een rijtje. Handig gerangschikt in thema's, op alfabetische volgorde. Zo hoef je niet langer eindeloos tabbladen in afzonderlijke menu's af te struinen.
 • Ransomeware bescherming: Ransomeware ( op z'n Nederlands "gijzelings-software" genoemd ) neemt steeds meer toe en is een zeer vervelend probleem. Het infecteert je computer, versleutelt je bestanden en "gijzelt" deze totdat je een som "losgeld" betaalt...
  De vraag blijft echter altijd of je na betaling de "ontsleutel"-code krijgt. Zo niet, dan zijn zowel je bestanden als ook je geld weg.
  De beste bescherming tegen Ransomeware blijven:  een goede virusscanner en het regelmatig maken van backups.
  Windows 10 heeft een basis-bescherming tegen Ransomeware: gecontroleerde map-toegang. Dit beschermt jouw mappen en bestanden tegen niet toegestaane aanpassing door onbekende toepassingen.
  Je vindt deze optie in het Windows Defender beveiligings-centrum.
Zo ja, waarom niet ? Zo nee, dan toch !

 

https://www.kwf.nl/
https://www.alzheimer-nederland.nl/