NAS niet zichtbaar en LAN ipadres vraag

Gestart door Nol, zaterdag 08 juni 2024, 23:25:36

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Nol

We zijn verhuist en hebben glasvezel met de Inteno EG400 gekregen.
Ik heb alles op de zelfde manier aangesloten als in ons vorige huis maar het werkt niet zoals in ons vorige huis, daar had ik geen modem alleen een router.
Vanuit de router ging het naar de TL-SG108 switch en vandaar naar mijn PC en DS110j en TV
Nu zit het exact het zelfde maar nu vanuit de EG400.
PC en TV werken prima maar ik krijg geen verbinding met mijn DS110j
Daarbij komt dat als ik ipscan draai dan blijkt dat op 4 na al mijn LAN ip-adressen bezet te zijn.
Volgens het modem zijn er 8 dingen op de LAN.
De NAS heb ik op advies van het synology forum gereset en dan moet die met Assistant te zien zijn maar helaas geen NAS gevonden.
In de EG400 stond die wazig en de connectie was false maar ineens staat die er goed in en alles staat goed maar nog steeds kan assistant geen NAS vinden maar pingen naar de NAS gaat goed.
Wat is er aan de hand en wat kan ik doen ?

Gerrit

pingen gaat dus
ga naar apparaten en printers=>apparaat toevoegen=> zoek op ip en vul handmatig ip adres in
werkt dat wel?

Nol

Hij staat in apparaten en printers als niet verbonden met het juiste IP adres
In overleg met het synology forum heb ik nu voor de 3e keer de DSM er op gezet maar helpt niets.
Ik denk dat er wat meer aan de hand is want wat ik al schreef ipscan geeft aan dat op 3 na al mijn lan ip adressen in gebruik ook die van de NAS maar er staat niet bij dat het de NAS is.
Trouwens er staat maar bij 2 ip adressen wat het is

Gerrit

vreemd dat als u handmatig invoert het niet ziet en bij pingen wel.

Nol

Klopt maar kan het door iets anders komen omdat bijna alle ip adressen als bezet worden aangemerkt ?
Ik hoop dat de foto┬┤s duidelijk zijn

Jurjen

En als je nu weer de switch er tussen zet dan?
Reset van je modem ook gedaan?
vreemd dat je er geen verbinding mee kan maken dan.



Nol

#6
Ik heb het modem opnieuw opgestart en de switch zit er constant tussen.
Ook heb ik net de TL-SF1008D switch geplaatst maar het zelfde resultaat.
Pingen gaat wel maar kan hem nog steeds niet via de browser benaderen.
Assistant van Synology ziet hem wel

Maar hoe kan het dat op 3 na al mijn LAN IP adressen een vinkje hebben dus bezet zijn ?
En dat veranderd elke keer, op de foto waren er 2 vrij en zojuist 3 en nu 4.
Welk IP scanner kan ik eens proberen ? Ik gebruik nu ipscan

Gerrit

#7
en in uw "mijn netwerk" wat ziet u daar
nog even iets wat in me op komt,log uit en log opnieuw in als locale gebruiker eens kijken wat er dan gebeurd

Nol

In mijn netwerk komt die niet voor.

Wat bedoel je met uit- en inloggen ?
Ik kan niet op de NAS inloggen dus ook niet uitloggen.

Jurjen

Raar dat je hem niet ziet in je netwerk.  :icon_confused:

Over die ip's heb ik geen idee..
Maar je hebt je nas aangesloten direct op je modem?
doet die dan wel?
nu heb je hem aangesloten met een switch?
of 2 switches? 


Nol

#10
Hij staat wel in mijn modem maar ineens verdwijnt die en komt die weer terug.
Zie de foto waar ik hem omcirkelt heb.

Ik ga hem straks eens direct in het modem doen, ben benieuwd.
Zojuist gedaan maar zelfde resultaat.

John

Als ik zou willen dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd!!!

Jurjen

Maar direct in een lan poort?
waarom geeft die aan dat je pc hier ook op zit?

Is die kabel of lan poort brak dat hij de hele tijd disconnect?

Nol

Sorrie Jurjen verkeerde foto bijgevoegd maar dit is de goede en daar zie je dat die op LAN1 zit

Citaat van: John op dinsdag 11 juni 2024, 13:11:08Beetje leesvoer voor je, https://kb.netgear.com/nl_NL/19864/Hoe-wijs-ik-een-netwerkstation-toe-in-Windows?language=nl_NL :koffielezen: :read4: :icon_o_O:
Dank je wel maar helaas ook dat werkt niet, melding is geen toegang tot 192.168.26.234
En probleem kan niet met probleemoplossing worden vast gesteld.

Gerrit

sluit hem nu aan direct op de pc
heeft u nu wel verbinding of weer een blok
waarom nu zo het kan ook aan windows liggen ipv netwerk

SMF spam blocked by CleanTalk