Auteur Topic: RAM geheugen  (gelezen 151 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Sybe

  • Lid
  • *
  • Berichten: 3
  • Likes: +0/-0
  • Geslacht: Man
RAM geheugen
« Gepost op: dinsdag 28 juni 2022, 16:56:32 »
Dag allen,

Allereerst: ik heb echt weinig tot geen verstand van computers.
Ik ben in het bezit van een oud computertje met Windows 7.
Bevalt me prima maar hij is wat traag geworden.
Nu probeer ik in computerwinkels informatie te krijgen voor wat meer RAM.
Maar dezen sturen erop aan om mijn hele computer te verbouwen voor get draaien van Windows 11.
Hoeft van mij niet.

Ik probeer er achter te komen hoeveel RAM geheugen er in mijn computer zit.
Ik vermoed 4GB. Heb er een screenshot bijgevoegd maar kan we niet veel van worden.

Het moederboard is een : MSI A88XM -E35 (MS-7721).
Daarnaast heb ik een foto toegevoegd met de mogelijkheden met het RAM geheugen.

Mijn vragen:
Hoeveel RAM zit er nu in mijn computer?
Zou ik hem kunnen ophogen? En is dit zinvol.

Speel Bannerlord en gebruik Movavi film studio.

Beetje extra snelheid is gewenst. Soms loopt hij vast op de graphics.

Offline Jurjen

  • Global Moderator
  • ****
  • Berichten: 292
  • Likes: +5/-0
  • Geslacht: Man
  • Toe aan vakantie..
Re: RAM geheugen
« Reactie #1 Gepost op: woensdag 29 juni 2022, 08:36:45 »
Beste Sybe, welkom op PChelpforum!  :yay:

Om te beginnen over je pc:
Dit is inderdaad een oudje, als je er niet heel veel op doet zou je op windows 7 kunnen blijven draaien.
Wel is het zo dat er sinds 14 januari 2020 geen updates meer zijn geweest voor jouw windows.
Dat is soort van een probleem. aangezien je dan niet bent beschermd tegen alle fouten/hacks vanaf dat moment.
Er zijn windows 10 keys, deze kun je kopen voor rond de 3 euro. de vraag is alleen wel, gaat jou pc dit kunnen bijbenen. (waarschijnlijk niet)  :nee2:

Daarnaast..
Er zit 4GB ram in jou pc, er zitten 2 sleuven op jou moederboard, en waarschijnlijk zijn ze allebei bezet.
Dit kun je zien met een ander programma of even de kast open schroeven om te kijken.
Om meer ram in de pc te drukken heeft geen enkele zin in jouw pc sneller te maken.

Wat voor jou pc zal bijdragen zal een Sata SSD zijn. hier zal jou pc veel sneller mee opstarten en werken. :yess:
Hoogswaarschijnlijk zit dit niet in jou pc, dit weten we niet zeker, aangezien we de rest van je pc niet hebben gezien.
mocht je voor een sata ssd gaan, zal je alleen wel windows moeten klonen (overzetten) naar die nieuwe schijf.
(Daarbij kunnen we je helpen) via dit forum.  :icon_good:



« Laatst bewerkt op: woensdag 29 juni 2022, 08:57:26 door Jurjen »

Offline Sybe

  • Lid
  • *
  • Berichten: 3
  • Likes: +0/-0
  • Geslacht: Man
Re: RAM geheugen
« Reactie #2 Gepost op: woensdag 29 juni 2022, 12:47:44 »
Hoi!

Ontzettend bedankt voor je antwoord.
Computer laad verder wel heel snel alle ops, ook met  het openen van programma’s is hij nog snel.
Voor wat ik gewend ben om zo maar te zeggen.

Er zitten inderdaad twee sleuven in met 1x 4GB RAM.
Computer loopt vaak wat vast op het genereren van beelden. Vertraagd wat.
Zit volgens mij een 8GB grafische kaart in ( weet niet of ik dit goed zeg) maar zal het nog even checken.

Heb voor heel weinig geld 2x8 GB gekocht. Toch eens proberen op 8GB.
Vind het ook leuk om mee bezig te zijn en al doende te leren.
En het bouwen en onderzoeken geeft me ook veel plezier bemerk ik.

De harde schijf zal ik vanavond even bekijken en anders is dat zeker een optie om mee bezig te gaan.

Mvg Sybe

Offline Jurjen

  • Global Moderator
  • ****
  • Berichten: 292
  • Likes: +5/-0
  • Geslacht: Man
  • Toe aan vakantie..
Re: RAM geheugen
« Reactie #3 Gepost op: woensdag 29 juni 2022, 16:42:52 »
Als jij benchmarks gaat uitvoeren, ja dan trekt die aan de GPU of cpu.
Die zal bij die pc niet heel goed zijn, en haperingen gaan vertonen.

Waar blijkt uit dat de computer vast loopt bij generen van beelden?
Wat doe je dan? run je games? benchmarks voor gpu? 
Wat is uiteindelijk je doel met deze pc?

Verder willen we graag weten wat er nog meer in je pc zit.  :abra_cadabra:
Dit kan met onder anderen speccy - HW info, pc wizard noem maar op.

Daarnaast, je kan niet zomaar wat in je pc drukken.
Je moet wel weten wat je koopt en wat je pc aan kan/ziet.  :yess: 

Offline Sybe

  • Lid
  • *
  • Berichten: 3
  • Likes: +0/-0
  • Geslacht: Man
Re: RAM geheugen
« Reactie #4 Gepost op: donderdag 30 juni 2022, 22:37:43 »
Ik heb de harde schijf gechecked:

Er zit een ST 500 DMO 02-7BD 142 SATA Disk Device in.

Het meest speel ik oude spelletjes. Click and point.
De Sierra series, Broken Sword en Lucas Art zulke spelletjes.
En filmpjes maken via Movavi.

Ik heb nu de 16 RAM geheugen erin gezet en kan nu Bannerlord op de hoogste kwaliteit spelen.
Dat kon voor heen maar op lage kwaliteit.

Offline Jurjen

  • Global Moderator
  • ****
  • Berichten: 292
  • Likes: +5/-0
  • Geslacht: Man
  • Toe aan vakantie..
Re: RAM geheugen
« Reactie #5 Gepost op: vrijdag 01 juli 2022, 08:41:07 »
Zo te zien zit er een oude HDD in.
Bannerlord vereist minimaal 6GB aan ram geheugen.
en aanbevolen 8GB.

Kortom, die 4GB is veels te weinig.
Doordat het is geupgrade zal het spel soepeler lopen, enkel veranderd dit niets aan kwaliteit.
Dit doet namelijk je grafische kaart.  Waar zij als aanbevolen een gtx 1060 / rx 580 vragen.




Online Pearl

  • Expert Lid
  • *****
  • Berichten: 128
  • Likes: +0/-6
Re: RAM geheugen
« Reactie #6 Gepost op: vrijdag 15 juli 2022, 20:40:09 »

 

https://www.kwf.nl/
https://www.alzheimer-nederland.nl/