Auteur Topic: [Blog] De planning van MedApp voor kwartaal 4  (gelezen 2205 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline lucas

  • Download de MedApp gratis!
  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 1636
  • Likes: +13/-6
  • Geslacht: Man
  • Download de MedApp gratis!
[Blog] De planning van MedApp voor kwartaal 4
« Gepost op: vrijdag 11 oktober 2019, 21:18:08 »
Elk kwartaal maken we met ons ontwikkelteam een planning over de projecten die we oppakken dat kwartaal. Dit doen we op basis van onze bedrijfsstrategie, de gestelde doelen, wensen van gebruikers en de input van jullie hier op het forum. Graag neem ik jullie mee in de projecten die we oppakken in kwartaal 4 van 2019, oftewel oktober, november en december.

MedApp 1.0
Momenteel wordt MedApp 1.0 uitgerold. In onze ogen is MedApp klaar om nu iedereen in Nederland te helpen om therapietrouw te zijn. Daarom kiezen we er voor om vanaf nu de versienummers met een 1 te beginnen. De schijn dat we nog in test zijn willen we daarmee definitief wegnemen.

Verbeteringen voor dagelijks gebruik
De maand oktober en de eerste weken van november gebruiken we om de volgende onderwerpen aan te pakken. Hiermee willen we het dagelijks gebruik van MedApp eenvoudiger en aantrekkelijker maken.

Voorraadtelling
We zien dat er problemen ontstaan bij het bijhouden van de voorraad. Deze wordt niet altijd goed aangepast na een inname. Daarnaast willen we de gebruiker ook meer zeggenschap geven over de herinneringen die je krijgt als de voorraad bijna op is. Hier hebben we jullie mening ook al over gevraagd in deze discussie.

Spontaan uitgelogd
Momenteel zit er een bug in de app waardoor je als gebruiker uitgelogd kan raken. Wanneer dit gebeurt wordt er geen backup meer gemaakt wat kan betekenen dat je onverwachts data kwijt bent als je weer inlogt. Dit probleem willen we oplossen zodat de backup functionaliteit betrouwbaarder wordt.

Dashboard
Het dashboard van MedApp, oftewel de Home pagina, vertoont af en toe wat gek gedrag. De innamemomenten die verschijnen werken soms niet naar behoren waardoor ze niet af te vinken zijn of langer dan een dag blijven staan. Om er voor te zorgen dat je als gebruiker duidelijk weet wat je moet innemen gaan we dit oplossen.

Medicijnwekkers iOS
Op iOS gaan we de medicijnwekkers een update geven. Dit houdt onder meer in dat hier een optie komt om de wekkers ook te laten afgaan wanneer ‘Do not disturb’ aan staat. Daarnaast wordt ook het gedrag van de badge (het cijfertje op het app icoon) aangepast zodat dit duidelijk aangeeft hoeveel momenten er nog openstaan van die dag.

Inzichten in innames
Een tijd geleden hebben we de pagina Inzichten een update gegeven. De volgende stap is om te zorgen dat je als gebruiker wekelijks dit overzicht op je tijdlijn te zien krijgt. Vervolgens gaan we ook de mogelijkheid creëren om deze gegevens per mail te ontvangen zoals Demi al eerder met jullie deelde.

Streaks
Graag motiveren we onze gebruikers om goed hun medicijnen in te nemen. Hiervoor willen we wat elementen gaan toepassen uit ‘Gamification’, een vakgebied waarin elementen uit spellen worden ingezet om mensen te motiveren om alledaagse activiteiten beter te doen. Een eerste stap voor ons is dat we je inzicht gaan geven in ‘reeksen’, je ziet dan hoeveel innamemomenten je achter elkaar hebt afgehandeld (ingenomen of bewust niet ingenomen). Dit experiment willen we de komende weken uitvoeren.

Kuurmeldingen
Wanneer je kuur (bijna) eindigt waarschuwen we hier momenteel nog niet over. Dit kan resulteren in meldingen die opeens niet meer verschijnen (omdat de kuur afgelopen is), zonder dat je als gebruiker weet waarom dit gebeurt. Dit gaan we op te lossen door het einde aan te kondigen en een samenvatting te geven aan het eind van een kuur. Zie hier de discussie die Mariska hier al eerder over begon met jullie.

Apotheekservice

Zoals jullie weten zijn we druk bezig om de MedApp Apotheekservice op te zetten. Met deze service willen we onze gebruikers eenvoud bieden bij het beheren van hun voorraad en het ontvangen van nieuwe medicijnen. Vanaf medio november tot het einde van het jaar gaan we hiervoor een aantal aanpassingen doen in de app. Deze aanpassingen hebben geen invloed op het dagelijks gebruik van de app zoals velen van jullie dat doen. Het gaan dan om extra functies om onze apotheekklanten beter te bedienen. Denk hierbij aan eenvoudiger bestellen bij de MedApp Apotheekservice via de app, het aanbieden van de MedApp Apotheekservice wanneer je je apotheek instelt en het mogelijk maken van Apotheekservice specifieke berichten in de app. Ook hopen we rond die tijd de mogelijkheid te kunnen bieden om meerdere apotheken in te stellen in MedApp.

Vooruitblik naar 2020
Op moment zijn we druk bezig met de plannen voor 2020 vorm te geven. Voor nu staan er 2 kleine en een groot project op de planning, maar dit worden er meer.
Profiel pagina
Demi deelt al regelmatig nieuwe versies van Klachten en Labwaarden met jullie. Samen met een redesign van het dagboek willen we deze volgend jaar toevoegen aan de Profiel pagina. Op deze manier wordt die pagina de plek waar je al je persoonlijke medische data kan vinden.
Synchroniseren
Veel gebruikers vragen ons wanneer ze MedApp op meerdere apparaten kunnen gebruiken. We willen deze functie graag toevoegen, en verwachten dit volgend jaar te kunnen doen.

MedApp 2.0
MedApp 1.0 is inmiddels een feit, dat geeft ons de kans om na te denken over MedApp 2.0, de intelligente app die je helpt om medicijnen in te nemen. Hier zullen jullie de komende tijd nog meer over horen. We zijn namelijk benieuwd naar jullie ideeën voor MedApp 2.0

Zo, hopelijk hebben jullie nu een beetje een beeld van onze planning.

Aan deze planning kunnen geen rechten ontleend worden.

 

https://www.kwf.nl/
https://www.alzheimer-nederland.nl/