https://www.easyusenet.nl/nl/
ssdinjemac.nl/

Auteur Topic: Checklist voor tweedehands iPads van particuliere handelaren  (gelezen 1087 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline lucas

  • Download de MedApp gratis!
  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 1577
  • Likes: +11/-6
  • Geslacht: Man
  • Download de MedApp gratis!
Checklist voor tweedehands iPads van particuliere handelaren
« Gepost op: donderdag 12 december 2019, 18:45:20 »
Spreek je af met een particuliere verkoper, dan is het handig om vooraf goed op een rijtje te hebben op welke punten je de iPad wilt controleren. Kijk niet alleen naar de fysieke eigenschappen zoals dode pixels en krassen, maar ook naar andere punten zoals het serienummer en de exacte uitvoering.

Met onderstaande checklist kun je kijken of de iPad wel goed functioneert en aan jouw eisen voldoet.

Fysieke eigenschappen:

Controleer de iPad op krassen, deuken en waterschade die de verkoper niet heeft gemeld.
Controleer of alle aansluitingen werken, vooral koptelefoonaansluiting en oplaadpoort.
Controleer of functies zoals de speaker, Bluetooth en Wi-Fi werken. Vraag of de verkoper zijn oude simkaart nog even in de iPad kan laten zitten, zodat je kunt testen. Of neem zelf een geschikte simkaart mee om te kunnen testen.
Controleer of alle knoppen werken: homeknop, aan/uitknop, volumeknoppen en muteknop. Vooral de homeknop kan na verloop van tijd kapot gaan.
Controleer of je met een echte iPad te maken hebt. Sommige Chinese klonen lijken als twee druppels water op de iPad.
Controleer het scherm van de iPad op eventuele dode pixels en andere fouten. Soms reageert een deel van het scherm niet meer goed op aanraking, dus start een spelletje of tap op wat icoontjes om te kijken of het scherm goed reageert. Controleer of je de helderheid kunt aanpassen.
Andere zaken:

Informeer of de iPad is vrijgegeven in iCloud. Apple heeft sinds iOS 7 antidiefstal-functies ingevoerd, waardoor de iPad eerst door de vorige eigenaar moet worden vrijgegeven, voordat een nieuwe eigenaar de tablet kan gebruiken. Is dit niet gebeurd, dan heb je niets aan je nieuwe iPad of iPhone.
Controleer aan de hand van het serienummer of de iPad is gestolen. Dat doe je via deze tip: Zo controleer je of een iPad is gestolen.
Vraag na wat er precies is inbegrepen: alle originele accessoires, verpakking, stroomadapter, usb-kabel, extra accessoires?
Kijk of het serienummer op de iPad overeenkomt met het serienummer op de doos. Krijg je echt het beloofde model? Sommige iPad-modellen lijken nogal op elkaar.
Koop geen gesealde verpakking zonder te hebben gecontroleerd of er een iPad in zit. Je zult niet de eerste zijn die een doos bakstenen koopt. Pas ook op met omwisseltrucs, waarbij de verkoper een zojuist gedemonstreerde doos met iPad snel omwisselt voor een doos bakstenen.

 

https://www.kwf.nl/
https://www.alzheimer-nederland.nl/