PC Help Forum
Niet ingelogd [inloggen - Registreer]
Ga naar beneden

» Handige Downloads

» Sponsors

» Zoeken
[ Geavanceerd Zoeken ]

» Praktische Zaken

» Nieuws en Info sites
Yabnews

Printbare versie  
Auteur: onderwerp: Voeding defect
gsm
Lid





Posts: 1223
Registreerde: 1-11-2007
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 8-10-2017 op 17:39
Voeding defect


De SATA voeding van mijn PC is kapot en nu heb ik nog een nieuwe ATX voeding liggen. Die heb ik aangesloten op het moederbord en de PC draait maar hoe krijg ik de voeding aangesloten op de SATA HDD en CDRom speler ?
Ik dacht de kabels van de SATA voeding af te halen en die op de ATX aan te sluiten maar de ATX voedingsstekker heeft 4 draden en de SATA voedingsstekker heeft er 5
Is dit mogelijk en welke van de 5 SATA draden moet ik dan aansluiten op de 4 draden van de ATX voeding ?
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
Reinier
Super Administrator



Avatar


Posts: 11104
Registreerde: 28-1-2012
lid Is Offline

Stemming: Lente..,nu graag nog iets warmer....

[*] Gepost op 9-10-2017 op 06:21


Misschien is het handig als je even merk, type en vermogen van die ATX voeding vermeld, dan kan er gekeken worden over welke en hoeveel aansluitingen die voeding beschikt..?
Meestal kun je echter met een verloop van molex naar SATA de voeding aansluitingen, zoiets dus:
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
gsm
Lid





Posts: 1223
Registreerde: 1-11-2007
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 9-10-2017 op 11:51


Het is een Avance model ATX-1125BTA
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
Reinier
Super Administrator



Avatar


Posts: 11104
Registreerde: 28-1-2012
lid Is Offline

Stemming: Lente..,nu graag nog iets warmer....

[*] Gepost op 9-10-2017 op 11:55


Daar zitten inderdaad molex-stekkers aan dus kun je 1 of meerdere verloopstekkers gebruiken zoals op het plaatje boven.
Daar zie je een dubbele uitvoering maar deze zijn er ook in enkele.
Hier wat beschikbare uitvoeringen..
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
gsm
Lid





Posts: 1223
Registreerde: 1-11-2007
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 9-10-2017 op 12:09


Klopt maar aan mijn SATA stekkers zitten 5 draden
sata.jpg - 58kB

Mijn vraag was dan ook kan ik deze er af knippen en aan de ATX voeding vast maken want de sata voeding is kapot en gooi ik weg en de nog nieuwe ATX voeding heb ik over
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
Reinier
Super Administrator



Avatar


Posts: 11104
Registreerde: 28-1-2012
lid Is Offline

Stemming: Lente..,nu graag nog iets warmer....

[*] Gepost op 9-10-2017 op 12:27


Als je kijkt naar het eerder gepostte plaatje zie je dat er daar 4 draaden aan zitten 2x zwart ( die aan elkaar zitten ), 1x geel en 1x rood.
Meer heb je niet nodig, kijk hier.
Als je hier kijkt staat het duidelijk aangegeven...meer dan de 12V en 5V heb je niet nodig dus ook geen 5 draden..
Vraag mij wel af waarom je persé deze stekkers wilt afknippen voor her-gebruik, dan moet je gaan solderen, isoleren of met kroonsteentjes lopen rotzooien..
Lijkt mij niet de manier, 2 enkele verloopjes kosten nog geen 6 euro en geen risico op problemen of, nog erger, kortsluiting....
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
gsm
Lid





Posts: 1223
Registreerde: 1-11-2007
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 9-10-2017 op 22:58


Ik had de gedachte om de kabels af te knippen en aan de ATX te solderen maar heb toch je advies overgenomen en heb 2 stuks dubbele gekocht want voor nog geen €8 speel ik op save
Bedankt en zodra ik ze binnen en aangesloten heb laat ik het weten. :respect
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
Reinier
Super Administrator



Avatar


Posts: 11104
Registreerde: 28-1-2012
lid Is Offline

Stemming: Lente..,nu graag nog iets warmer....

[*] Gepost op 10-10-2017 op 05:32


Zou gewoon probleemloos moeten werken aangezien zowel de HDD- als de dvd-drive motor op 12V draaien en de printjes op 5V..
We wachten het af...hoop alleen voor je dat deze oude voeding voldoende vermogen levert onder belasting.
Hij is nl. maar 300 Watt zonder certificering dus veel meer als 230 - 250 Watt max. zal hij waarschijnlijk niet halen :rolleyes:
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
gsm
Lid





Posts: 1223
Registreerde: 1-11-2007
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 11-10-2017 op 19:12


Voeding werkt :b:
Nu het probleem proberen op te lossen, de pc viel uit en startte niet meer en dat bleek de voeding te zijn maar nu start die niet verder op dan een zwart beeld met het intel logo
Gelukkig kon ik van de W7 cd opstarten en heb ik het opnieuw geïnstalleerd, en hij werkte weer maar na herstart bleef die weer hangen op het intel logo.
Alle voedingen, kabels en kaarten losgehaald behalve die van het MB en de HDD maar blijft hangen.
Iemand nog advies ?
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
Reinier
Super Administrator



Avatar


Posts: 11104
Registreerde: 28-1-2012
lid Is Offline

Stemming: Lente..,nu graag nog iets warmer....

[*] Gepost op 11-10-2017 op 19:34


BIOS reset uitvoeren, instellen op Failsafe defaults, instellingen opslaan ( F10 ) en opnieuw opstarten..
Blijft hij nog hangen..?
Heb je de schijf volledig leeg gemaakt voor her-installatie ( dus alle partities verwijderd ) en daarna geformatteerd..?
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
gsm
Lid





Posts: 1223
Registreerde: 1-11-2007
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 11-10-2017 op 20:42


Het is een Medion en ik weet niet hoe ik in de bios kan komen, ik zie helemaal niets tijdens het opstarten. Zodra die opstart krijg ik gelijk het zwarte beeld met het intel logo te zien en daar houd het op
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
Reinier
Super Administrator



Avatar


Posts: 11104
Registreerde: 28-1-2012
lid Is Offline

Stemming: Lente..,nu graag nog iets warmer....

[*] Gepost op 11-10-2017 op 20:58


Direct na het aanzetten een paar keer op de [Delete]-toets drukken totdat het BIOS-scherm verschijnt.
Als dat niet lukt, pc stroomloos maken door de 220V uit het stopcontact te halen en een paar keer op de Aan / Uitschakelaar te drukken.
Daarna de 220V weer aansluiten en nog eens proberen.

Eventueel kun je na het aanzetten ook de F1 toets indrukken en vasthouden en dan op de [Escape]-toets drukken, dat zou ook moeten werken.
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
gsm
Lid





Posts: 1223
Registreerde: 1-11-2007
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 12-10-2017 op 00:28


werkt niet, ook F8 en F5 niet
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
Reinier
Super Administrator



Avatar


Posts: 11104
Registreerde: 28-1-2012
lid Is Offline

Stemming: Lente..,nu graag nog iets warmer....

[*] Gepost op 12-10-2017 op 05:43


Probeer eens zo kaal mogelijk op te starten, d.w.z.: alleen moederbord, processor, HDD en voeding.
Videokaart, geheugen eruit halen, dvdrom afkoppelen.
Pc-speaker / buzzer moet aangesloten zijn..hoor je BIOS-beeps bij het opstarten ja of nee..?
Zo ja, hoeveel en in welke volgorde ( kort / lang )..?
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
gsm
Lid





Posts: 1223
Registreerde: 1-11-2007
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 12-10-2017 op 12:53


Gedaan en ik hoor één lange beep van ±1seconde

Net met een andere HDD geprobeerd maar helpt niet
Toen weer de W7 cd er in maar nu start die daar niet van op, ik hoor hem wel draaien maar er gebeurd niets en gisteren kon ik W7 nog wel vanaf de cdrom installeren.
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
Reinier
Super Administrator



Avatar


Posts: 11104
Registreerde: 28-1-2012
lid Is Offline

Stemming: Lente..,nu graag nog iets warmer....

[*] Gepost op 12-10-2017 op 16:35


In een Medion-pc zit, afhankelijk van de leeftijd, een MSI moederbord ( vroeger Asus ).
Graag even merk, type en event. revisie-nummer van het betreffende moederbord..?
1 piep betekent niet veel goeds, alleen dat er spanning is op het moederbord, er zouden minstens 3 piepen hoorbaar moeten zijn omdat videokaart en werkgeheugen ontbreken ( bijv. 2x kort 1x lang ).
Ik ben bang dat het moederbord is overleden door het kapot gaan van de vorige voeding, dat komt geregeld voor....:yess:q:
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
gsm
Lid





Posts: 1223
Registreerde: 1-11-2007
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 12-10-2017 op 17:32


Nog een keer gedaan wat je schreef omdat ik het geheugen er niet uit had gehaald maar nu zonder alles dus geen videokaart maar ook geen geheugen hoor ik helemaal geen beeps

Wat ik gevonden heb is MS7502 VER2.1 en dat duid op een MSI board
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
Reinier
Super Administrator



Avatar


Posts: 11104
Registreerde: 28-1-2012
lid Is Offline

Stemming: Lente..,nu graag nog iets warmer....

[*] Gepost op 12-10-2017 op 17:55


Conclusie: bord overleden...gewoon afscheid nemen van dat ouwe socket 775 ding...
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
gsm
Lid





Posts: 1223
Registreerde: 1-11-2007
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 12-10-2017 op 18:45


Dank voor de bevestiging.
Hoe kan ik de HDD die er op ligt benaderen ? Dar staan nog wat bestanden op.
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
Reinier
Super Administrator



Avatar


Posts: 11104
Registreerde: 28-1-2012
lid Is Offline

Stemming: Lente..,nu graag nog iets warmer....

[*] Gepost op 12-10-2017 op 18:51


Gewoon in een andere pc als 2e HDD aansluiten of hem in een ext. HDD behuizing plaatsen en via usb op een andere pc aansluiten.:b:
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
gsm
Lid





Posts: 1223
Registreerde: 1-11-2007
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 12-10-2017 op 19:18


Dat dacht ik ook maar dat werkt niet. Ik heb voeding op de HDD aangesloten en een apparaten USB kabel maar hij wordt niet zichtbaar.
Er zitten 3 aansluitingen op de behuizing die precies passen op de bovenkant aansluiting van de Medion PC
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
Reinier
Super Administrator



Avatar


Posts: 11104
Registreerde: 28-1-2012
lid Is Offline

Stemming: Lente..,nu graag nog iets warmer....

[*] Gepost op 12-10-2017 op 21:18


Dan zit er in de behuizing waarschijnlijk ergens een interface-printje tussen.....
De schijf zelf, als het een SATA schijf is, heeft alleen voeding en data...geen usb.
In een ext. HDD behuizing zit altijd een interface tussen de schijf en de usb-aansluiting..behalve bij de laatste generaties ext. HDD's van o.m. WD.
Die hebben i.p.v. SATA een directe usb-aansluiting.

Maak anders eens een paar foto's van zowel de schijf als ook de aansluitingen van de kabels en de ext. behuizing..
Het is mij nu niet echt duidelijk hoe de situatie er uit ziet ?
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
gsm
Lid





Posts: 1223
Registreerde: 1-11-2007
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 12-10-2017 op 22:16


Het is een Medion en die hebben een aansluiting bovenop de PC
Daar schuif je de HDD in en nar achteren zodat die verbinding maakt met de aansluitconnectors die aan de behuizing zit.

Dit is de aansluiting op de behuizing
IMG_2704.JPG - 102kB

En dit de aansluiting op de externe HDD van Medion
IMG_2705.JPG - 89kB
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
Reinier
Super Administrator



Avatar


Posts: 11104
Registreerde: 28-1-2012
lid Is Offline

Stemming: Lente..,nu graag nog iets warmer....

[*] Gepost op 13-10-2017 op 05:06


Ik ben er vrijwel zeker van dat dit een eSATA ext. HDD behuizing betreft...
Nu is het alleen nog de vraag welk type HDD er in zit..
Dat kan een "normale" SATA HDD zijn zoals op het onderste plaatje hier.
Je ziet ook daar duidelijk dat er een interface-print zit tussen de HDD en de ext. aansluitingen...
Echter, zoals eerder opgemerkt, de laatste generaties WD-schijven voor dit doel hebben die interface geïntegreerd op de hardware van de HDD zelf en dus geen losse interface meer.

Wil je precies weten hoe of wat, dan zul je de behuizing open moeten maken...
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
gsm
Lid





Posts: 1223
Registreerde: 1-11-2007
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 13-10-2017 op 13:34


Het is inderdaad een eSATA behuizing en daarin zit een Seagate Barracuda
Die kan ik nu als 2e in de PC doen of als externe in een SATA behuizing maar dan toch even een vraagje hoe kan ik de eSATA blijven gebruiken ?
Heb ik daar aparte kabels voor nodig ?
Ik vind het gewoon zonde om een nieuwe SATA behuizing te kopen terwijl ik een mooie eSATA behuizing heb.

Dit is de foto van de Seagate los gehaald van de printplaat in de behuizing
IMG_2706.JPG - 121kB
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
Reinier
Super Administrator



Avatar


Posts: 11104
Registreerde: 28-1-2012
lid Is Offline

Stemming: Lente..,nu graag nog iets warmer....

[*] Gepost op 13-10-2017 op 17:07


De interface-print heeft een normale SATA-aansluiting voor de HDD dus die kun je gewoon, net als de OS-schijf, in je pc aansluiten als 2e HDD.
Als de schijf dan wel normaal werkt en gezien wordt mag je er van uit gaan dat die interface-print in de ext. behuizing kapot is.
Dan zul je dus een nieuwe behuizing moeten kopen.
Geeft die Seagate toch problemen als hij direct op het moederbord is aangesloten, dan kun je Seatools er op los laten om te kijken wat er met de schijf aan de hand is.
Mocht de schijf niet meer te redden zijn kun je gewoon een andere SATA-schijf in deze behuizing zetten en hem blijven gebruiken.:yess
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
gsm
Lid





Posts: 1223
Registreerde: 1-11-2007
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 13-10-2017 op 17:14


Bedankt maar als de HDD goed is en ik die als externe HDD wil blijven gebruiken dan heb ik aansluitkabels nodig om die op een willekeurige PC te kunnen aansluiten want het MB van de Medion PC is zoals je al schreef kapot en dus kan die niet meer op de PC aangesloten worden, dat zou het mooiste zijn.
Ik ga het overwegen wat ik ga doen of een nieuw MB in de PC zetten of kabels kopen of de behuizing als verloren beschouwen en de HDD als 2e in een PC inbouwen
Bedankt voor je tijd en hulp
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
Reinier
Super Administrator



Avatar


Posts: 11104
Registreerde: 28-1-2012
lid Is Offline

Stemming: Lente..,nu graag nog iets warmer....

[*] Gepost op 13-10-2017 op 17:39


Nieuw moederbord zal niet meevallen, er zijn er volgens Tweakers.net nog maar 5 modellen met socket 775 leverbaar, nl. deze 5.
Daarvan is alleen dit Gigabyte-bord op basis van de prijs mogelijk nog interessant, de rest komt wat prijs betreft gewoon niet in aanmerking lijkt mij.

Voordeel van dit bord is dat je er zowel DDR2 als DDR3 geheugen in kunt prikken ( max. 2 banken maar niet samen, dus het is OF DDR2 OF DDR3, niet "EN" "EN" )..
Echter ondersteund dit bord geen eSATA volgens de specificaties...

Succes met de zoektocht..:b:
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
Michiel
Super Administrator



Avatar


Posts: 9471
Registreerde: 12-11-2007
lid Is Offline

Stemming: I have a cunning plan..

[*] Gepost op 13-10-2017 op 20:26


Opletten hé, want medion heeft nogal wat pc's uitgebracht in die tijd met een BTX moederbord.. dan gaat een ATX niet passen.
koop gewoon een goede 2dehandse voor weinig ipv geld te verspillen aan een nieuw oud moederbord.




Domme vragen bestaan niet, dus stel ze gerust
It is a very inconvenient habit of kittens that, whatever you say to them they always purr.
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts

  Ga naar boven


KWF Kankerbestrijding

Powered by XMB 1.9.11
XMB Forum Software © 2001-2012 De XMB Group