PC Help Forum
Niet ingelogd [inloggen - Registreer]
Ga naar beneden

Handige Downloads

Sponsors

Zoeken
[ Geavanceerd Zoeken ]

Praktische Zaken

Nieuws en Info sites
Printbare versie  
Auteur: onderwerp: [Opgelost] DTS via laptop naar reciever?
Thomass85
Lid





Posts: 4
Registreerde: 31-8-2009
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 31-8-2009 op 18:08
[Opgelost] DTS via laptop naar reciever?


Hallo,

Sorry alvast als ik een onderwerp aansnij wat ergens al genoemd wordt, maar er zijn zoveel topics..

Ik heb een Dell studio 15, een Sony HT-SS1300 en een Samsung LE40a656.

De laptop zit via HDMI op de Sony, en de Sony via HDMI op de tv.

Ze ondersteunen allebei, de laptop en de reciever, DD en DTS. Toch krijg ik met geen mogelijkheid een film afgespeeld op mijn laptop (geen .mkv maar ook geen originele dvd's), via de reciever op de tv, met officieel (dus geen virtueel) DD of DTS geluid.

Ik heb alles geprobeerd wat ik kon bedenken, maar vanwege mijn beperkte kennis over audio gaat het meeste wat ik op internet vond mijn pet te boven.

Ik denk dat het ergens misgaat wat te maken heef met HDaudio en LPCM of zo?

Is er iemand die in duidelijke taal kan uitleggen wat ik moet doen, wat ik fout doe, of waarom hetgene wat ik wil niet kan?

Alvast bedankt!
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
peter4871
Lid



Avatar


Posts: 333
Registreerde: 4-7-2006
Locatie: Hengelo
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 31-8-2009 op 18:44


waarmee speel je het af op de pc?
bij bijvoorbeeld powerdvd kan je nog een keer apart kiezen tussen dd of anders.

Ook even kijken in audio configuratie, denk van realtek? of hij daar ook op 5.1 staat, en ook nog eens bij de standaard gegevens van windows, daar moet je hem ook weer apart op 5.1 zetten bij hdmi




Bekijkt gebruikers profiel Bezoek  gebruiker zijn webpagina Bekijk deze gebruiker zijn posts
Thomass85
Lid





Posts: 4
Registreerde: 31-8-2009
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 31-8-2009 op 19:27


Bedankt voor je snelle reactie!

Bij de standaard geluidinstellingen van vista heb ik bij apparataat voor digitale uitvoer (HDMI) de 'ondersteunde' formaten al aangevinkt. Alleen als ik wil testen zegt vista dat er geen testtoon kan worden afgespeeld en worden ze weer uitgevinkt.

Waar kan ik die realtek instellingen terugvinden?
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
Ronald
Super Moderator



Avatar


Posts: 5998
Registreerde: 13-10-2005
Locatie: C:\Windows\System32
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 31-8-2009 op 19:45


normaal zie je het geluidsprogramma rechtsonderin als icon

download eens Everest bij Handige downloads > Everest hier links en geef een kort overzicht




:cheers In de hemel is geen bier, daarom drinken wij het hier. :cheers
Bekijkt gebruikers profiel Bezoek  gebruiker zijn webpagina Bekijk deze gebruiker zijn posts
Thomass85
Lid





Posts: 4
Registreerde: 31-8-2009
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 3-9-2009 op 00:08


Ik weet niet helemaal wat je bedoelt met een overzicht geven met Everest.

Een overzicht waarvan precies?

Kan mijn probleem iets te maken hebben met een verschil de soorten audio die gedecodeerd moeten worden? Dat mijn reciever bijvoorbeeld niet op de juiste manier om kan gaan met wat de laptop doorstuurt via HDMI?
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
peter4871
Lid



Avatar


Posts: 333
Registreerde: 4-7-2006
Locatie: Hengelo
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 3-9-2009 op 00:38


Everest handleiding:b:



Bekijkt gebruikers profiel Bezoek  gebruiker zijn webpagina Bekijk deze gebruiker zijn posts
Thomass85
Lid





Posts: 4
Registreerde: 31-8-2009
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 14-9-2009 op 13:05


Ik heb everest er op staan. Welke gegevens zijn relevant?

Kan bij de standaard geluidinstellingen van windows geen DD kiezen als ik de hdmi uitgang wil configureren. Alleen stereo.

Het rare is dat ik bij windows media center de configuratie heb uitgevoerd, en daarbij uit alle 5 de boxen geluid heb gekregen. Toch krijg ik het niet voor elkaar om dat bij films ook te krijgen.

Waar zou dat nou weer aan kunnen liggen?
Bekijkt gebruikers profiel Bekijk deze gebruiker zijn posts
Ronald
Super Moderator



Avatar


Posts: 5998
Registreerde: 13-10-2005
Locatie: C:\Windows\System32
lid Is Offline

Stemming: Geen stemming

[*] Gepost op 14-9-2009 op 13:10


het gedeelte overzicht met dus de gegevens van cpu, multimedia enz zon 50 regels zijn dat



:cheers In de hemel is geen bier, daarom drinken wij het hier. :cheers
Bekijkt gebruikers profiel Bezoek  gebruiker zijn webpagina Bekijk deze gebruiker zijn posts

  Ga naar boven


Alzheimer

Powered by XMB 1.9.11
XMB Forum Software © 2001-2012 De XMB Group